Πωλήσεις BEV True Fleet βάσει στοιχείων της Dataforce – FleetNews

Νεφελώδης ήταν η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου σε ένα ταραχώδες πρώτο εξάμηνο 2022. Αλλά στο True Fleet (περιλαμβάνει όλες τις ταξινομήσεις σε εταιρείες εξαιρουμένων ορισμένων κατηγοριών όπως οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις και τα οχήματα επίδειξης), επικράτησαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τους περιορισμούς, γεωπολιτικούς και προμηθειών. Τα στοιχεία πωλήσεων της Dataforce δείχνουν πως το μερίδιό τους εξακολουθεί να αυξάνεται, με επικεφαλής το Volkswagen Group, ακολουθούμενο από την Tesla και την Stellantis.
Παρά τις δυσκολίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, που καθυστερούν την υιοθέτησή τους, τα BEV αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 21,7% στην ευρωπαϊκή αγορά True Fleet. Πρόκειται για αύξηση 47.562 μονάδων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Οι αντίξοες συνθήκες δεν εμπόδισαν την εξάπλωση των BEV, αλλά αναπόφευκτα μείωσαν τον ρυθμό. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπερδιπλασιάστηκε στο εκπληκτικό 57%.

Τα σημαντικότερα ευρήματα της Dataforce είναι:

Το True Fleet αποτελεί τον σημαντικότερο δίαυλο πωλήσεων BEV του Volkswagen Group.
Η μάρκα Volkswagen επιβραδύνει.
Η Stellantis, μεγαλύτερη πλέον από το Volkswagen Group στην ιδιωτική αγορά BEV, αναπτύσσεται πάνω από τρεις φορές ταχύτερα.
Η Stellantis είναι έτοιμη να ξεπεράσει την Tesla στο True Fleet.
Το Tesla Model Y είναι το BEV με τις περισσότερες πωλήσεις.

Volkswagen Group: ένα τέταρτο της αγοράς
Συνδυάζοντας όλα τα μοντέλα του (Audi, Skoda, Cupra, Porsche), το Volkswagen Group προηγείται σαφώς. Μέχρι τώρα, διεκδικεί σχεδόν το ένα τέταρτο της ευρωπαϊκής αγοράς True Fleet (24,1%) και έχει διαθέσει 52.802 BEV το πρώτο εξάμηνο.
Όμως, την Tesla (δεύτερη θέση: 32.381 μονάδες), που παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το Stellantis Group, το οποίο αυξήθηκε κατά 28,5%, στις 31.758 μονάδες φέτος (1ο εξάμηνο), ποσοστό υπερτριπλάσιο του …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss