Πολιτιστική Συνταγογράφηση: Στο Ταμείο Ανάκαμψης το ερευνητικό σκέλος

Υπουργείο Πολιτισμού: Η Πολιτιστική Συνταγογράφηση εντάσσει πολιτιστικές δράσεις τόσο στην προληπτική όσο και στη θεραπευτική αγωγή και θωράκιση της ψυχικής υγείας 

Εντάχθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με προϋπολογισμό ύψους 2.654.116 ευρώ το ερευνητικό σκέλος του προγράμματος της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από την ερευνητική ομάδα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ».

Η Πολιτιστική Συνταγογράφηση εντάσσει πολιτιστικές δράσεις τόσο στην προληπτική όσο και στη θεραπευτική αγωγή και θωράκιση της ψυχικής υγείας, δημιουργώντας το απαιτούμενο ρυθμιστικό, νομοθετικό, κανονιστικό και υγειονομικό πλαίσιο, αναπτύσσοντας κριτήρια και προδιαγραφές προετοιμάζοντας επίσης κατάλληλα επαγγελματίες στους κλάδους του πολιτισμού και της υγείας.
Ο απώτερος στόχος είναι η ένταξη του προγράμματος στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης, ώστε οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μπορούν να συνταγογραφούν πολιτιστικές δράσεις.

Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει τους εποπτευόμενους φορείς πολιτισμού προκειμένου να αναπτύξουν πιλοτικές υπηρεσίες πολιτιστικής συνταγογράφησης για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται, ότι για την εκπόνηση του προγράμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss