Πολωνία-Τσεχία 99-84: Πίκρανε την οικοδέσποινα με σούπερ Πονίτκα (pics)

Η Πολωνία νίκησε με το εντυπωσιακό 99-84 την οικοδέσποινα του 4ου ομίλου Τσεχία, σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική που διεξήχθη στην O2 Arena της Πράγας.

Ματέους Πονίτκα με 26 πόντους-9 ασίστ και Έι Τζέι Σλότερ με 23 πόντους, συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίθεση.

Από 7 ριμπάουντ μάζεψαν οι Αλεκσάντερ Μπαλτσερόβσκι (συν 14π.) και Μίχαλ Σοκολόβσκι, ενώ στον αντίποδα, ο Γιαν Βέσελι προσπάθησε με 17π. και ο Γιάρομιρ Μπόχατσικ με 13π.

Στην επίθεση βασίστηκε η ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς για να πάρει… συμπαθητικό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο. Κράτησε τον αντίπαλο χωρίς σκορ για περίπου 4 λεπτά, μετατρέποντας το 9-7 σε 20-7. Αυτό το +13 (τρεις φορές) αποδείχθηκε η μεγαλύτερη απόσταση των δύο πλευρών.

Οι 29 πολωνικοί πόντοι σε 10 λεπτά ήταν πολλοί για την Τσεχία, η οποία όμως απάντησε με το ίδιο νόμισμα στη δεύτερη περίοδο, καταγράφοντας επιμέρους 28-17.

Κορυφαίος του ημιχρόνου ο Ματέους Πονίτκα των 14 πόντων (5/6δ.) και των 4 ασίστ. Σίγησε εκτελεστικά στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν σταμάτησε να συμβάλει στο δημιουργικό σκέλος. Έι Τζέι Σλότερ και Αλεκσάντερ Μπαλτσερόβσκι ήταν εκείνοι που πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα.

Η Πολωνία είχε τα ηνία στη γ’ περίοδο, χωρίς όμως να φτάσει σε διαφορά που να προαναγγέλει νίκη. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην τελευταία πράξη του έργου, αφού η Τσεχία δεν πέταξε ποτέ λευκή πετσέτα. Πλησίασε, μάλιστα, ως τους τρεις πόντους.

Όλα αυτά μέχρι το 02:38, όταν ο Σλότερ με τρίποντο έγραψε το 87-79. Ακολούθησε επιθετικό κρεσέντο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφτασαν σε μία σημαντική επικράτηση.

Αύριο (3/9) η Πολωνία αντιμετωπίζει τη Φινλανδία, η οποία έχασε σήμερα από το Ισραήλ, ενώ η Τσεχία θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Σερβία.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-46, 69-63, 99-84

Δείτε τη photo gallery της αναμέτρησης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

EuroBasket 2022: Το πανόραμα των αγώνων

ΕΡΤ: Το καθημερινό πρόγραμμα μεταδόσεων στο Eurobasket 2022

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss