Πολυτεχνειούπολη: Πώς η συμμορία έκανε το «face control» – «Ξέρω ότι είσαι της Ασφάλειας»

Πολυτεχνειούπολη: Το «face control» ήταν μία από τις κεντρικές τακτικές της συμμορίας.

Τον απόλυτο έλεγχο στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης επιδίωκαν να αποκτήσουν τα μέλη της συμμορίας που «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ.
Το «face control» ήταν μία από τις κεντρικές τακτικές τους. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους των εστιών της Πολυτεχνειούπολης, είχαν εγκαταστήσει «σύστημα ελέγχου».

Ένοπλα μέλη προχωρούσαν σε «ταυτοποίηση» σε όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν είτε θεωρούσαν ύποπτο, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητας τους.
Στις 9 Σεπτεμβρίου στις 23:25 δύο 27χρονες μπήκαν με αυτοκίνητο στον εσωτερικό χώρο της Πολυτεχνειούπολης από την πύλη στην Κατεχάκη.

Λίγη ώρα αργότερα κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσε ένα μαύρο MERCEDES . Από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε ο 30χρονος φερόμενος αρχηγός, ο οποίος αφού πλησίασε το όχημα των κοριτσιών, συστήθηκε ως «ΤΖΟΥΛΙΟ».

Τις σημάδεψε με ένα πιστόλι λέγοντας τους πως γνωρίζει πως είναι της Ασφάλειας και έφυγε. Τα δύο κορίτσια κάλεσαν την Αστυνομία και τους φύλακες των εστιών στο σημείο, όπου ενημερώθηκαν πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν στις φοιτητικές εστίες.
Μάλιστα, ο «Τζούλιο» προσέγγισε ξανά τα δύο κορίτσια λέγοντας τους αρχικά πως πρόκειται παρεξήγηση. Όταν όμως ενημερώθηκε πως στην πύλη των φοιτητικών εστιών της Πολυτεχνειούπολης, είχε πάει η Αστυνομία, τις απείλησε με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, κάνοντας ξεκάθαρο τον ρόλο του στις φοιτητικές εστίες.
Όσον αφορά στις ληστείες, στις 22 Αυγούστου 2022, στις 03:20, τέσσερα μέλη της δεύτερης συμμορίας χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα, παραβίασαν τις εισόδους και μπήκαν στον εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Υμηττού στην Καισαριανή. Εκεί βρισκόταν ένας 24χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας, τον οποίο απείλησαν με πιστόλι. Στη συνέχεια, άρπαξαν τις εισπράξεις του καταστήματος που υπήρχαν στο ταμείο και ανέρχονταν σε 10.000 ευρώ, καθώς και το κινητό του φύλακα τον οποίο χτύπησαν κατά την διαφυγή τους.
Κατά την διάρκεια των ληστειών φαίνεται να ήταν προετοιμασμένοι ακόμα και για ένοπλη αντιπαράθεση είτε με αστυνομικούς είτε με πολ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss