Πώς κινείται ανά 6ωρο η κακοκαιρία «EVA»

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Eva». Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη Δευτέρα ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση.

Με βάση τα νεότερα δεδομένα από την ΕΜΥ, η Αττική θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία «Eva» κατά διαστήματα έως το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ στην υπόλοιπη χώρα την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται: α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης), γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
Στον χάρτη του EFI για την βροχόπτωση την Κυριακή έως τις 00:00 διακρίνονται οι περιοχές των ακραίων τιμών υετού με βάση τις κλιματικές παραμέτρους κάθε περιοχής.

Στα νοτιοδυτικά τμήματα της Κρήτης υπάρχουν ενδείξεις κοντά στο κόκκινο, στην Αττική καθώς επίσης στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες αν και δεν θα δεχτούν τόσο μεγάλα ύψη βροχής, τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλες ραγδαιότητες κυρίως μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Επισημαίνονται ως περιοχές ιδιαίτερης προσοχής η Δυτική Κρήτη, η νότια Πελοπόννησος και τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκανήσου.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη Δευτέρα ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση.

Πώς κινείται η κακοκαιρία
Η πρόβλεψη του Θεόδωρου Κολυδά για τα ύψη του υετού ανά 6ωρο.

18.000 κεραυνοί στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο

Μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έπεσαν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο 18.000 κεραυνοί, ενώ η κακοκαιρία «EVA» συνεχίζει την επέλασή της.
Στην Αττική εκδηλώθηκαν σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε στην Αττική ούτε στην υπόλοιπη επικράτεια. Η Πυροσβεστι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss