Πώς να επιλέξουμε αφυγραντήρα ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η υγρασία στον προσωπικό μας χώρο, όσο οι θερμοκρασίες χαμηλώνουν, κάνει όλο και πιο έντονη την εμφάνισή της.

Ωστόσο, όσο και εάν προσπαθούμε να διώξουμε εκτός σπιτιού τον επίμονο αυτόν «επισκέπτη», η αλήθεια είναι πως όσο κι αν ανεβάσουμε τον θερμοστάτη, η ζέστη από μόνη της δεν θα καταφέρει να μας απαλλάξει από τα παγωμένα «κύματα» αέρα, εντός σπιτιού.
Ο λόγος έγκειται στο γεγονός, πως ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η υγρασία έχει την ικανότητα να «τρυπώνει» για τα καλά στο σπίτι μας. Μόνο μία… «θαυματουργή» συσκευή, λοιπόν, που έχει δημιουργηθεί για να μειώνει την ποσότητα υγρασίας στον αέρα του δωματίου ή του σπιτιού μας, θα μπορούσε να μας δώσει τη λύση – κι αυτή είναι ο αφυγραντήρας.

Για εμάς λοιπόν, που θέλουμε να απαλλαγούμε μια και καλή από ένα αφιλόξενο και παγωμένο περιβάλλον, αρκεί να επιλέξουμε τον αφυγραντήρα, που απευθύνεται στις ανάγκες του χώρου μας, με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού μας γενικά ή ειδικά του χώρου όπου θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί, να γνωρίζουμε ήδη πως όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος χρήσης, τόσο περισσότερα θα πρέπει να είναι τα λίτρα με δυνατότητα αφύγρανσης που θα έχει ο αφυγραντήρας, ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη «μυστικά» που είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου: Για παράδειγμα, με τη σωστή χρήση του αφυγραντήρα, εξασφαλίζουμε ένα πιο ζεστό περιβάλλον, καθώς η μείωση της υγρασίας συμβάλλει στην πιο αποδοτική θέρμανση του χώρου, ενώ η αίσθηση της θερμοκρασίας μειώνεται κατά 2 βαθμούς.
Τα προαπαιτούμενα για τη σωστή επιλογή αφυγραντήρα

Είτε το ζητούμενο είναι να φροντίζουμε το σπίτι μας, αφού κατά τη χρήση του αφυγραντήρα μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης μούχλας σε τοίχους και ταβάνι, ενώ διατηρούνται σε άριστη κατάσταση τα έπιπλα και τα αντικείμενά, είτε θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας, μιας και με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η εμφάνιση μικροοργανισμών, αλλά και οι πόνοι σε κόκκαλα και αρθρώσεις, ένα είναι το σίγουρο: Ένας αφυγραντήρας έχει την ικανότητα να εξασφαλίσει για όλη την οικογένεια, ένα πιο ζεστό περιβάλλον, καθώς η μείωση της υγρασίας συμβάλλει στην πιο αποδοτική θέρμανση του χώρου.

Όποιες και εάν είναι οι ανάγκες του χώρου μας, ένας αφυγραντήρας λοιπόν, μπορεί να μας προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον. Κάπως έτσι, για χώρους με σταθερή θερμοκρασία και υψηλότερη από 15Ο C , προτιμάμε αφυγραντήρες με συμπιεστή για χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλότερη απόδοση, ενώ για χώρους με χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από 15Ο C ή με ελλιπή θέρμανση, όπως εξοχικά ή μη κατοικήσιμους χώρους, επιλέγουμε αφυγραντήρες, με ζεόλιθο. Σε τέτοιους χώρους μπορούμε να συνδέσουμε τον αφυγραντήρα απευθείας με σωλήνα στην αποχέτευση, για να φεύγει το νερό χωρίς να έχουμε να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να αδειάσει ο κάδος.
Ακόμη και εάν θέλουμε να είμαστε ήσυχοι για τα ποσοστά υγρασίας του χώρου μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπου και εάν βρισκόμαστε, αρκεί να γνωρίζουμε πως η δυνατότητα λειτουργίας με προγράμματα εβδομαδιαία, για χρήση συγκεκριμένων ωρών, χρονοδιακόπτη και διάφορα χρονοπρογράμματα, αλλά και η λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα για να επαναλειτουργήσουν μόλις επανέλθει η ηλεκτροδότηση, είναι πλέον πραγματικότητα.

Οι «έξυπνες» υπηρεσίες που υπόσχονται να αναβαθμίσουν τον χώρο μας

Η αλήθεια είναι πως πλέον, οι αφυγραντήρες διαθέτουν έξυπνες λειτουργίες για άνεση και οικονομία. Με έμφαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, o αφυγραντήρας Toyotomi SONZAI TDE-16GA20 διασφαλίζει για εμάς ευεξία και ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος μέσω της Αποστείρωσης Αέρα UV και του πολλαπλού συστήματος καθαρισμού του αέρα μέσω ενισχυμένων φίλτρων που διαθέτει. Και για εμάς, που ο χώρος μας είναι περιορισμένος, η λειτουργία στεγνώματος ρούχων, που προσφέρει, βάζοντας απλώς την απλώστρα σε έναν μικρό χώρο και επιλέγοντας τη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα αλλάξει την καθημερινότητά μας. Αναλυτικά, με το συγκεκριμένο μηχάνημα, κερδίζουμε: Αποστείρωση Αέρα UV, προεγκατεστημένο WiFi, ηλεκτρονικό πίνακα αφής ελέγχου λειτουργιών, δυνατότητα ρύθμισης ποσοστού υγρασίας, οικολογικό ψυκτικό υγρό R290, λειτουργία κλειδώματος, φίλτρο Triple Action 3 σε 1. 16 lt / 24h με συμπιεστή αλλά και catechin κατά των μικροβίων, silver Ion κατά των βακτηριών και των ιών, anion κατά των βακτηριών, των μικροβίων και των δυσάρεστων οσμών. Επίσης, ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας μας ειδοποιεί ηχητικά και οπτικά όποτε χρειάζεται άδειασμα του δοχείου του νερού, διαθέτει αισθητήρα υγρασίας μεγάλης ακρίβειας με ηλεκτρονική ρύθμιση, χαμηλή κατανάλωση και χαμηλό επίπεδο Θορύβου.

Φυσικά, ανάμεσα στις λειτουργίες των αφυγραντήρων που προσφέρουν άνεση και οικονομία, είναι και η έξυπνη αφύγρανση, χάρη στην οποία γίνεται αυτόματη ρύθμιση του ιδανικού επιπέδου υγρασίας ανάλογα με την υγρασία του δωματίου, ενώ επίσης όταν η υγρασία του χώρου φτάσει στα επιθυμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss