Πώς να κάνεις πιο γρήγορο το αργό laptop σου

Από τις πιο εκνευριστικές καταστάσεις όταν σερφάρεις ή δουλεύεις στο laptop σου είναι αυτό να κολλάει ή να πηγαίνει αργά. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές τις οποίες αν ακολουθήσεις θα δεις το laptop σου να τρέχει πιο γρήγορα.

1ο βήμα: Κάνε επανεκκίνηση

Όσο απλό και αστείο μπορεί να σου φαίνεται αυτό, είναι σημαντικό. Γιατί πάρα πολύ συχνά απλώς κλείνουμε το καπάκι του laptop χωρίς να κάνουμε επανεκκίνηση. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ένα laptop αργεί. Όταν κλείνεις την οθόνη του laptop, τα Windows δεν κλείνουν αλλά μπαίνουν σε sleep mode. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν το laptop σου θα ανοίξει γρηγορότερα, ναι μεν όλα τα προγράμματα που είχες να τρέχουν συνεχίζουν να τρέχουν.

2ο βήμα: Έλεγξε τις εφαρμογές που ανοίγουν στην εκκίνηση

Αν αργεί το laptop σου από την στιγμή που το ανοίγεις, μπορεί να φταίει το γεγονός πως τρέχουν αρκετές εφαρμογές και προγράμματα στο παρασκήνιο κατά την εκκίνηση του συστήματος. Μπορείς να τσεκάρεις αν συμβαίνει και σε σένα. Για να ελέγξεις ποια προγράμματα τρέχουν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος άνοιξε τη διαχείριση Εργασιών των Windows πατώντας το Ctrl + Alt + Del. Από εκεί μπορείς να επιλέξεις ποιες εφαρμογές δεν θέλεις να ανοίγουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή

3. Απεγκατέστησε όσα προγράμματα δε θες

Το πιθανότερο είναι ο υπολογιστής σου να έχει πολλά προγράμματα τα οποία δεν σου είναι χρήσιμα. Είναι πολύ απλό το να απαλλαγείς από αυτά. Θα πας στον Πίνακα Ελέγχου –> Προγράμματα –> Προγράμματα και Δυνατότητες και από εκεί θα απεγκαταστήσεις τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss