Πώς να κάνεις σωστά την σανίδα;

Μόλις ξεκινάνε τα Χριστούγεννα και οι γιορτές, η γυμναστική πάει περίπατο. Ήρθε η ώρα να γυμναστείς πιο έξυπνα. Η σανίδα είναι μια κλασική άσκηση που μπορούμε να την βάλουμε στο πρόγραμμα της προπόνησής μας, χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός μας και το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να πάμε σε κάποιο γυμναστήριο, μπορούμε να το κάνουμε και στο σπίτι μας. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να κρατήσεις στη σανίδα, καθώς εξαρτάται από τους προσωπικούς σου στόχους και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης που θέλεις να φτάσεις. 

Γενικότερα, ο χρόνος που βρισκόμαστε στην άσκηση θα βοηθήσει την ανάπτυξη των μυών. Ωστόσο, αν κρατάς πάνω από δύο λεπτά δεν έχει νόημα σύμφωνα με τον  Dan John, συνεργάτη του Men’s Health και συγγραφέας του βιβλίου “Can You Go?” αναφέρει σχετικά: «Είναι απλά μια σανίδα. Το περισσότερο δεν είναι καλύτερο».

Τελικά πόση ώρα πρέπει να κρατάς μια σανίδα;

Είτε είσαι αρχάριος που ξεκινάς, είτε έμπειρος, η άσκηση της σανίδας μπορεί να αποτελέσει κομβικό μέρος της προπόνησης σου. Αυτή η άσκηση ενισχύει την ενδοκοιλιακή πίεση και αναπτύσσει ισομετρική δύναμη στους οβελιαίους και τους ορθούς κοιλιακούς μυς, σύμφωνα με τον Kevin Car (συνιδρυτής του Movement As Medicine)

Όσον αφορά τον χρόνο που πρέπει να κρατήσεις τη σανίδα, ο Carr συνιστά να στοχεύσεις για έως και ένα λεπτό. Εξηγεί ότι πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα, μπορεί να υποστείς πόνο στη μέση. Επίσης, επισημαίνει ότι οι σανίδες δεν λειτουργική άσκηση και ότι δεν πρέπει να το κάνεις καθημερινά.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss