Πως να ντυθείς ανάλογα με τον σωματότυπό σου! | ediva.gr

]]>

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποιός είναι ο σωματότυπός σου και τι ρούχα θα τον αναδείκνυαν; Θα ήθελες να μάθεις να ντύνεσαι με βάση αυτόν, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά σου; Τότε, έχεις κάνει την σωστή επιλογή, αφού μια τέτοια κίνηση θα σε γέμιζε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Να θυμάσαι, όμως, πως δεν υπάρχει ούτε ιδανικό σώμα, ούτε ιδανικό σχήμα σώματος. Δεν χρειάζεται να χάσεις κιλά και να αλλάξεις το σχήμα σου, χρειάζεται απλά να αγαπήσεις αυτό που ήδη έχεις! Το να μάθεις να το ντύνεις σωστά δεν σημαίνει πως πρέπει να κρύβεις τα χαρακτηριστικά σου, αλλά να τα αναδεικνύεις.
Σκέψου το σαν να έβαζες το κατάλληλο φίλτρο σε μια φωτογραφία για να τονίσεις τα πιο όμορφα χρώματα! Συνέχισε, λοιπόν να διαβάζεις για να μάθεις πως να ντυθείς ανάλογα με τον σωματότυπό σου.
Οι τύποι σώματος και πως να ντυθείς ανάλογα με αυτούς
Μήλο
               
Αν ο σωματότυπός σου μοιάζει με “μήλο”, με το οποίο συνήθως το παρομοιάζουμε, τότε μάλλον έχεις πιο στενό θώρακα και ώμους, ενώ η περιφέρειά σου είναι αναλογικά μεγαλύτερη και έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους. Αυτός ο τύπος συνήθως έχει πιο αδύνατα χέρια και πόδια, ενώ η μέση δεν είναι και τόσο έντονη. Αυτό που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να δώσεις έμφαση στο πάνω μέρος του σώματός σου με βαθιά ντεκολτέ και οποιουδήποτε είδους κόψιμο στα μπλουζάκια και να αφήνεις τα χέρια σου να φαίνονται. Επίλεξε μπλουζάκια σε πιο χαλαρή baggy γραμμή και τόνισε την περιφέρειά σου με πιο στενά κομμάτια. Να θυμάσαι πως για παντελόνια ή σορτσάκια ο τύπος που θα σε αναδείκνυε περισσότερο είναι τα mid-rise.
Δες επίσης:7 Τρόποι να φορέσεις το oversized πουκάμισο σου

Αχλάδι
                
O τύπος “αχλάδι”, χαρακτηρίζεται από φαρδείς γοφούς, στενούς ώμους και μέση και θα η κατανομή του λίπους είναι τέτοια, ώστε το περισσότερο συγκεντρώνεται στους μοιρούς και την μέση. Φόρα μπλουζάκια που δημιουργούν συμμετρία και αναδεικνύουν τους ώμους σου, που έχουν δηλαδή πιο τετράγωνο κόψιμο στο στήθος.  Πρόσεχε να μην ξεπερνάνε το ύψος της μέσης σου, καθώς θα την κρύβουν. Αντίθετα, για να τονίσεις την μέση σου, φόρα παντελόνια που είναι high-rise και φαρδιά, ώστε να ισορροπούν το σύνολο. Για φούστες και φορέματα απόφυγε την ίσια γραμμή και διάλεξε κομμάτια που είναι στενότερα στην μέση και τον θώρακα.
Δες επίσης: 8 Είδη τζιν και πώς να τα φορέσεις
Κλεψύδρα
                

]]>

Αν έχεις ίσες αναλογίες στους ώμους και τους γοφούς σου, ενώ η μέση σου είναι συγκριτικά πιο στενή, τότε είσαι “κλεψύδρα”. Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το φυσικό σου σχήμα και να αναδείξεις τις καμπύλες σου, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τον καλύτερο οδηγό. Φόρα γενικότερα, ρούχα σε στενή γραμμή που θα δίνουν έμφαση στην μέση σου και μπλουζάκια με πιο στρόγγυλο ντεκολτέ. Προτίμησε τα high-rise παντελόνια και φορέματα που είναι φαρδιά στο πάνω και κάτω μέρος, αλλά στενά στην μέση.
Δες επίσης: Πως να ντυθείς αν έχεις μεγάλο στήθο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss