Πώς θα επιστραφεί ο ΕΦΚ σε 300.000 αγρότες– Όλα τα βήματα

Εγκύκλιο για τη διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η εγκύκλιος ήταν απαραίτητη προκειμένου 300.000 κατ’ επάγγελμα αγρότες να λάβουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αρμόδια υπηρεσία για την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) διαβιβάζει στη ΓΔΗΛΕΔ σε ψηφιακό μέσο, τους ΑΦΜ των δικαιούχων προσώπων και ανά ΑΦΜ, τις ετήσιες δικαιούμενες ποσότητες καυσίμων για τις οποίες δύναται να λάβει επιστροφή, για το σύνολο των δραστηριοτήτων του, το κάθε δικαιούχο πρόσωπο.
Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Τελωνειακών, Ελεγκτικών και Επιχειρησιακών Εφαρμογών (ΔΑΤΕ) της ΓΔΗΛΕΔ επεξεργάζεται ψηφιακά τα στοιχεία των δικαιούχων προσώπων και υπολογίζει το ποσό επιστροφής του ΕΦΚ, με βάση την ποσότητα καυσίμου σε λίτρα.

H Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών (ΔΑΦΕ) της ΓΔΗΛΕΔ αντλεί τα στοιχεία λογαριασμού πληρωμών (σε μορφή ΙΒΑΝ) κάθε δικαιούχου από τα δηλωθέντα στην πλατφόρμα «Δήλωση Λογαριασμού …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss