Πώς το Top Gun έγραψε τη δική του ιστορία στα ρετρό games

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
09/10/2022 08:24

Το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία πολλοί ειδικοί κάνουν λόγο για την υπεροπλία που έχει η Ελλάδα ειδικά στους αιθέρες.Οι ήρωές μας πιλότοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να προστατεύσουν τη χώρα μας. Για λίγο, είχαμε «μπει» και εμείς στη θέση τους όταν ήμασταν παιδιά, ενώ κάποιοι ήθελαν να γίνουν πιλότοι και κάποιοι άλλοι θέλουν να πετάξουν.Ωστόσο υπήρχε ένα video game που ήταν πολύ δημοφιλές για την εποχή του και αυτό λόγω της κινηματογραφικής επιτυχίας Top Gun. Ο Tom Cruise πέταγε με ένα μαχητικό αεροσκάφος και πολλά παιδιά είχαν ταυτιστεί μαζί του.Αυτή την απήχηση αντιλήφθηκε και η Nintendo και ανέθεσε στην Konami να ετοιμάσει μια κασέτα για την τότε ναυαρχίδα της το NES. Το εγχείρημα πέτυχε και εκατομμύρια κασέτες πουλήθηκαν την περίοδο 1987-1988.Ο σκοπός ήταν απλός: έπρεπε να καταρρίψεις τα εχθρικά αεροσκάφη και παράλληλα να φέρεις εις πέρας τις αποστολές που σου ανέθεταν.Ο παίκτης ήταν μέσα από το πιλοτήριο και είχε την αίσθηση ότι ήταν πραγματικά πιλότος. Ένα παιχνίδι που άφησε τη δική του ιστορία τη δεκαετία του ’80 του ’90 και είναι επίκαιρο μέχρι και σήμερα.

Στην Ελλάδα προσγειώθηκε τα Χριστούγεννα του 1988
Το Top Gun είναι ένα βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του 1986, που κυκλοφόρησε στο NES από την Konami στην Αμερική τον Νοέμβριο του 1987. Ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 1988, λανσαρίστηκε στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα ήρθε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1988.
Οι αποστολές
Από την στιγμή που ντύνεσαι Maverick καλείσαι να φέρει σε πέρας τέσσερις αποστολές. Η πρώτη είναι μια εκπαιδευτική πτήση για να μάθεις να χειρίζεσαι το μαχητικό που πιλοτάρεις.Μετά ξεκινά η δράση. Πρέπει να καταρρίψεις αεροπλάνα στον ουρανό, να καταστρέφεις εχθρικά αεροπλανοφόρα ή να καταρρίπτεις ακόμη και… απειλητικά διαστημικά λεωφορεία!Φυσικά οι αντίπαλοι πιλότοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να τους πετύχεις με τα δικά σου πυρά. Κάθε άλλο. Προσπαθούν να σε πυροβολήσουν, να εκτοξεύσουν πυραύλους εναντίον σου εμποδίζοντάς σε να ολοκληρώσεις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss