Πόσα γνωρίζουν οι οδηγοί για τα νέα συστήματα υποβοήθησης;

Έρευνα έδειξε πως παρόλο που τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ένα πολύ προηγμένο σύνολο από συστήματα ασφαλείας, πολύ λίγοι είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν σωστά.

Του Γιάννη Σκουφή
Είναι πολλά τα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο αυτοκίνητο; Αναμφίβολα, ναι. Πόσοι οδηγοί όμως τα χρησιμοποιούν σωστά; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναρωτηθεί κάθε οδηγός που αποκτά ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο και να ενημερωθεί σωστά τόσο από το σημείο που το αγόρασε αλλά ακόμη και από το εγχειρίδιο που όμως σπανίως κανείς το ανοίγει.

Ωστόσο, μία έρευνα που έγινε από την γνωστή εταιρία JD Power πάει ακόμα πιο μακριά φτάνοντας μέχρι τα συστήματα ημιαυτόνομης και αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα, το 65% στις ΗΠΑ δεν γνωρίζει επακριβώς τις διαφορές ανάμεσα στα ημιαυτόνομα και πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα και το 56% τα κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο.
Η μελέτη της JD Power, που έγινε σε συνεργασία και με άλλους φορείς, καταλήγει πως είτε πρόκειται για ένα ημιαυτόνομο σύστημα Επιπέδου 2, είτε για ένα αυτόνομο Επιπέδου 3, δεν έχει καμία διαφορά για το σύνολο των οδηγών. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως 4 στους 10 δεν νιώθουν καθόλου άνετα σε ένα αυτοκίνητο που κινείται στον «αυτόματο» και πως νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια όταν πιάνουν το τιμό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss