Πότε θα δούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χειροκίνητα κιβώτια;

Ως γνωστόν οι αλλαγές των σχέσεων αυξάνουν τη συμμετοχικότητα του οδηγού και βελτιώνουν την οδηγική απόλαυση. Τι γίνεται όμως με τα ηλεκτρικά;

Του Γιάννη Σκουφή
Όσο περνούν τα χρόνια θα έχετε διαπιστώσει πως κυρίως στις πολυτελείς και μεγάλες κατηγορίες τα αυτόματα κιβώτια έχουν εκτοπίσει τα χειροκίνητα. Το ίδιο ισχύει και για τα κόμπακτ SUV που ένα μεγάλο ποσοστό αγοραστών επιλέγει αυτόματες εκδόσεις.

Τόσο για τις ξεκούραστες αλλαγές, όσο και για λόγους αισθητικής. Ναι, καλά διαβάσατε, καθώς σε αρκετά σύγχρονα μοντέλα ο παραδοσιακός επιλογέας έχει αντικατασταθεί από διακόπτες και έξυπνα χειριστήρια προσδίδοντας μία high-tech αύρα.
Η οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερα στα EVs, τα οποία λόγω της αρχής λειτουργίας των ηλεκτρικών κινητήρων δεν χρειάζονται κιβώτια με σχέσεις καθώς η μέγιστη ροπή τους είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλο το εύρος στροφών. Ωστόσο, η αδιάκοπη προσφορά ισχύος και επιτάχυνσης στερεί την απόλαυση της συμμετοχικότητας.

Χαρακτηριστικό είναι πως η BMW δήλωσε πως θα κρατήσει έως το 2030 τα χειροκίνητα κιβώτια στην γκάμα της για τα συμβατικά της μοντέλα, ενώ η Toyota έχει καταθέσει πατέντες για αντίστοιχα κιβώτια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να τοποθετηθεί και η Honda, η οποία λέει πως δεν έχει σκοπό να εξελίξει κανένα σύστημα ψευδο-μετάδοσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που να προσομοιώνει την λειτουργία ενός χειροκίνητου κιβωτίου.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του σε αμερικάνικο περιοδικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe, αλλά και ο επικεφαλής του τμήματος ηλεκτροκίνησης, Shinji Aoyama, επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Honda με οποιασδήποτε μορφής χειροκίνητο κιβώτιο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss