Πούτιν: «Η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης στον σταθμό της Ζαπορίζια»

Ρωσία: Η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης στον σταθμό της Ζαπορίζια, λέει ο Πούτιν, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχει ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός στην περιοχή

Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης βομβαρδίζοντας τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και είπε πως η Ρωσία δεν έχει στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή του σταθμού.
Ο Πούτιν είπε πως εμπιστεύεται την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) που επισκέφθηκε τον σταθμό την περασμένη εβδομάδα, αλλά επέκρινε τον ΔΟΑΕ επειδή δεν ανέφερε πως η Ουκρανία ευθύνεται για τον βομβαρδισμό της περιοχής.

Σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη, “η IAEA γράφει πως είναι απαραίτητο να αποσυρθεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός από την περιοχή του σταθμού. Αλλά δεν υπάρχει κανένας στρατιωτικός εξοπλισμός στην περιοχή αυτού του σταθμού”, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο Πούτιν στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.
Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για στρατιωτικές επιθέσεις στην περιοχή του σταθμού που έχουν προκαλέσει φόβους για μια πυρηνική καταστροφή παρόμοια με εκείνην του Τσέρνομπιλ στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss