Πρόεδρος της ACEA το 2023 ο Luca de Meo – FleetNews

Το ΔΣ της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) εξέλεξε τον Luca de Meo, CEO του Renault Group, Πρόεδρό του για το 2023.
Από την 1η Ιανουαρίου, ο κ. de Meo θα αναλάβει την προεδρία από τον CEO της BMW, Oliver Zipse, που κατείχε τη θέση τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ACEA, κ. Zipse δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια σημαδεύτηκαν από την πανδημία του COVID, τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση – όλα αυτά είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον κλάδο μας».
«Παρόλα αυτά, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία υπήρξε η αξιόπιστη βιομηχανική ραχοκοκαλιά της ΕΕ σε εξαιρετικά ασταθείς εποχές. Ταυτόχρονα, έχουμε προειδοποιήσει κατά των υπερβολικών ρυθμίσεων και ζητάμε η τεχνολογική ουδετερότητα να καταστεί η βάση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ».
Ο νέος Πρόεδρος της ACEA, Luca de Meo δήλωσε: «Κοιτάζοντας το μέλλον, πρέπει η Ευρώπη να εφαρμόσει επειγόντως πολιτικές που θα υποστηρίζουν πλήρως τον στόχο μας απανθρακοποίησης και θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε τον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό».
«Χαιρετίζουμε την προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νόμου Πρώτων Υλών, ο οποίος θα υποστηρίξει την οικονομική ανθεκτικότητα της ηπείρου και την μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές. Ο κλάδος μας έχει δεσμευτεί να επενδύσει σοβαρά στην ηλεκτροκίνηση και να δημιουργήσει αξία και θέσεις εργασίας στην Ευρώπη».
«Η πρόταση Euro 7 στη σημερινή της μορφή, ωστόσο, θα αποσπάσει τεράστιους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους από την ηλεκτροκίνηση, την ώρα που άλλες περιοχές του κόσμου δημιουργούν ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον κινητικότητας μηδενικών εκπομπών».
«Η ACEA θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισορροπία μεταξύ του τι είναι καλό για το π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss