Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα (12/10) η πλατφόρμα για τις 10 ειδικότητες – Πόσοι έχουν εγγραφεί

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη (12/10), η ειδική πλατφόρμα στην οποία γιατροί 10 ειδικοτήτων μπορούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για ένταξη στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής από την πλευρά των γιατρών ειδικοτήτων, είναι απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, οι γιατροί θα πρέπει να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να εργαστούν ως «προσωπικοί γιατροί».

Οι δέκα ειδικότητες είναι:

αιματολογίας,
γαστρεντερολογίας,
ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας,
καρδιολογίας,
νευρολογίας,
νεφρολογίας,
ρευματολογίας,
παθολογικής ογκολογίας,
πνευμονολογίας-φυματιολογίας και
φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Οι γιατροί που θα δεχθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα έχουν σειρά υποχρεώσεων, αφού και εκείνοι θα πρέπει να εγγράψουν στη λίστα τους πολίτες ώστε να τους δημιουργήσουν τον Ατομικό Ψηφιακό Φάκελο Υγείας αλλά και για να παρακολουθούν την υγεία τους.

Μέχρι σήμερα ως προσωπικοί γιατροί είχαν αναλάβει μόνο οι Παθολόγοι και οι Γενικοί Γιατροί ενώ διαθέσιμοι ιδιώτες είναι μόλις 1.068.
Όσον αφορά στους πολίτες, ήδη 4,5 εκατ. έχουν εγγραφεί στον δικό τους προσωπικό γιατρό ενώ συνολικά δικαιούχοι είναι 8 εκατ. πολίτες.
Να σημειωθεί πως μέχρι να συμπληρωθεί ικανός αριθμός γιατρών στο σύστημα του προσωπικού γιατρού ωστόσο, οι «ποινές» δεν θα ισχύσουν για τους πολίτες από την 1η Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για μία λύση «ανάγκης», προκειμένου να καλυφθούν οι πολίτες σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει επάρκεια στις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας, όπως συμβαίνει κυρίως στην Αττική και λιγότερο σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss