Προσωπικός γιατρός: Αρχίζουν την Πέμπτη (8/9) οι εγγραφές και στα φαρμακεία

Προσωπικός γιατρός: Από το απόγευμα της Πέμπτης (1/9) οι πολίτες άνω των 16 σε Αττική και Νότιο Αιγαίο θα μπορούν να δηλώσουν τον προσωπικό τους γιατρό μέσω του ehealth.gov.gr.

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου, το σύστημα των εγγραφών πολιτών σε Προσωπικό Γιατρό και μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει την εγγραφή τους μέσω της μέσω της ειδικής πλατφόρμας (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p) ή αυτοπροσώπως σε δομή υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ή σε Προσωπικό Γιατρό.

Η ένταξη των φαρμακείων στη διαδικασία εγγραφής θεωρείται ότι μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στις εγγραφές, λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που συνδέει φαρμακοποιούς και τους πελάτες τους.
Οι πολίτες για την εγγραφή στα φαρμακεία θα πηγαίνουν αυτοπροσώπως φέροντας μαζί τους, προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (όπως δελτίο ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο αυτού. Ο φαρμακοποιός θα μπαίνει στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ως διαπιστευμένος χρήστης, με τους προσωπικούς του κωδικούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα καταχωρεί τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

Στη βάση θα εμφανίζεται λίστα όλων των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα Προσωπικών Γιατρών. Όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο εγγραφών τους θα εμφανίζονται με την ένδειξη «μη διαθέσιμος». O φαρμακοποιός θα επιλέγει Προσωπικό Γιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής οι πολίτες θα λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής. Η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό, ορίζεται εφάπαξ στο ποσό των 3 ευρώ ανά εγγραφή.

Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.
Η διαδικασία εγγραφής στον προσωπικό γιατρό
Ο πληθυσμός που έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς του και ο ενήλικος πληθυσμός εγγράφεται στον προσωπικό γιατρό, τον οποίο επιλέγει ελεύθερα ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας ή διαμονής, από το σύνολο των εγγεγραμμένων στους σχετικούς, επικαιροποιημένους κάθε φορά, κα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss