Προσωπικός Γιατρός: Οι περιοχές με τις περισσότερες εγγραφές

Την 1η Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού με τον Προσωπικό Γιατρό που έχει επιλέγει από τον πολίτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της εμβληματικής μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο πυλώνας του Προσωπικού Γιατρού είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού έργου, που θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τις προσεχείς ημέρες, σηματοδοτώντας όλες τις δρομολογούμενες αλλαγές στον χώρο της υγείας.
Ο ρόλος του Προσωπικού Γιατρού είναι κομβικός όχι μόνο για την παρακολούθηση και την πρόληψη της υγείας των πολιτών, που θα είναι δωρεάν, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

«Η έλλειψη του Προσωπικού Γιατρού έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από την παραμέληση της υγείας των πολιτών, τη μαζική τους προσέλευση στα Επείγοντα των νοσοκομείων, με τη δυσλειτουργία στο σύστημα υγείας και την ταλαιπωρία των πολιτών που αυτό συνεπάγεται», εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Είναι ενδεικτικό, βάσει μελετών, ότι 4 στους 10 πολίτες που πηγαίνουν στις εφημερίες των νοσοκομείων έχουν πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς της ΠΦΥ. Γι’ αυτό άλλωστε, παράλληλα με την οικοδόμηση της ΠΦΥ, αναμορφώνονται τα Επείγοντα στο ΕΣΥ, τόσο ως προς τις υποδομές όσο και ως προς την κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στα συγκεκριμένα τμήματα.

Η επίσκεψη των πολιτών στα νοσοκομεία θα καθορίζεται εν πολλοίς από την επίσκεψη στον Προσωπικό Γιατρό, καθώς το παραπεμπτικό που θα λαμβάνουν από αυτόν -εφόσον χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις ή επεμβάσεις σε δημόσιες δομές υγείας- θα αποτελεί διαβατήριο για την ταχύτερη κυκλοφορία τους μέσα στο σύστημα υγείας. Έτσι, οι εγγεγραμμένοι σε Προσωπικό Γιατρό θα έχουν προτεραιότητα από τον Ιανουάριο του 2023 κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά την παραπομπή από τον Προσωπικό Γιατρό σε ειδικό γιατρό έχουν οριστεί δύο ειδών παραπομπές: η απλή παραπομπή, με ισχύ 30 ημερών για προγραμματισμό της επίσκεψης σε ειδικό ιατρό και η παραπομπή χρονίως πασχόντων με έναρξη την ημερομηνία έκδοσης και ισχύ 12 μηνών, για το σύνολο των απαιτούμενων επισκέψεων σε ειδικό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss