Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: «Αστακός» τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Υπό δρακόντεια μέτρα έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά. 

Στον ανακριτή οδηγείται υπό δρακόντεια μέτρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά που παραμένει σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου.
Ο αστυνομικός συνοδεύεται από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, που δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Να ευχηθούμε να βρει την υγειά του το παιδί και να γυρίσει στην οικογένειά του. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Και η ελευθερία η προσωπική δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι σαν τον καρκίνο είναι σαν να πεθαίνει κάθε μέρα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω εισαγγελέα και ανακριτή που θα γνωμοδοτήσουν να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι ο συνάδελφος που εκπροσωπεί την άλλη πλευρά έχει πρόσβαση στη δικογραφία.

Με το νέο κώδικα πρόσβαση στη δικογραφία μπορούμε να έχουμε μόνο εμείς. Πρόσβαση μπορούν να αποκτήσουν μετά την απολογία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρώτα από όλα είναι η ζωή, όμως το πώς αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος είναι σημαντική παράμετρος. Κανείς δεν μπορεί να δώσει συγχαρητήρια σε κάποιον που προσπαθεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή, θα πρέπει να σκέφτονται και πώς αυτός ο νόμος τηρείται».
Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά, ανέφερε πως οι Ρομά, οι συγγενείς και φίλοι του 16χρονου, ζητούν δικαιοσύνη ενώ απαιτούν την προφυλάκιση του αστυνομικού. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο σημείο.

Σχετικές ειδήσεις

Συνελήφθη ο Ρομά που πυροβόλησε και σκότωσε ομόφυλό του σε καταυλισμό
Πυροβολισμός 16χρονου: Η κατάθεση του υπαλλήλου και η μοιραία απόδειξη
Ασπρόπυργος:Τραυματίστηκε άντρας της ΟΠΚΕ – Δέχτηκε σκάγια στο πρόσωπο


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss