Qatar Gate – Εύα Καϊλή: «Κλειδί» το παιδί της, θα το πάρει στη φυλακή;

Στο παιδί της στηρίζονται κατά κύριο λόγο οι ελπίδες της Εύας Καϊλή να αποφυλακιστεί παρά τις κατηγορίες για το Qatar Gate. Τι θα συμβεί με τη 2χρονη κόρη της αν οι βέλγικες αρχές αποφασίσουν την προφυλάκισή της.

Την Πέμπτη αποφασίζεται η προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, η οποία κατηγορείται μαζί με τον επίσης προφυλακισμένο σύζυγό της, Φρανσέσκο Τζόρτζι για το Qatar Gate.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, που επικαλείται το MEGA, «oι ελπίδες αποφυλάκισής της αφενός στηρίζονται στο αν θα πείσει τις βελγικές αρχές ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Σε μεγάλο βαθμό θέλει να στηριχτεί και στο γεγονός ότι κάποιος θα πρέπει να μεγαλώσει την μικρή κόρη που έχουν με τον Φρανσέσκο Τζόρτζι».

Στο τελευταίο αυτό επιχείρημα, πάντως, οι βέλγικες αρχές φαίνεται πως έχουν απάντηση. Κι αυτό καθώς οι νέες φυλακές Χάρεμ, έχουν την υποδομή για να φιλοξενήσουν μητέρες μαζί με τα παιδιά τους. Υπάρχουν αρκετές κρατούμενες στις συγκεκριμένες φυλακές που έχουν μαζί τα παιδιά τους.
Οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιδότοπο αλλά και έναν μικρό κήπο. Η Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει έρθει καθόλου σε επαφή με την κόρη της από την ημέρα που συνελήφθη.

Νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις του ευρωπαϊκού Τύπου για τη δράση των πρωταγωνιστών του Qatar-gate. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι περιέγραψε το «σχέδιο του Κατάρ» στους εισαγγελείς, μίλησε για μία ακόμη ΜΚΟ και αποκάλυψε τον ύποπτο ρόλο και μίας τρίτης χώρας, εκτός απο το Κατάρ και το Μαρόκο, της Μαυριτανίας
Nέες αποκαλύψεις για το λεγόμενο Qatar Gate, το σκάνδαλο που συγκλονίζει το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα φέρνει στο φως η ιταλική εφημερίδα «Ιl Fatto Quotidiano», επικαλούμενη μεταξύ άλλων την κατάθεση του Φραντέσκο Τζιόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή που φέρεται να διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο «γαϊτανάκι» διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο πρώην βοηθός του φερόμενου εγκεφάλου της οργάνωσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι περιέγραψε το «σχέδιο του Κατάρ» στους εισαγγελείς και αποκάλυψε οτι υπήρχε και μία τρίτη χώρα που φέρεται να εξαγόρασε ευνοϊκή μεταχείριση, η Μαυριτανία» Ο ρόλος της Μαυριτανίας εμφανίζεται επίσης στην έρευνα των Βρυξελλών για τα κεφάλαια που κατέβαλαν ορισμένες ξένες χώρες για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σκάνδαλο, ονομάζεται πλέον συνοπτικά Qatargate, από το όνομα του κύριου έθνους που εμπλέκεται, αλλά η προσοχή φέρεται να στρέφεται πλέον και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το άρθρο της Il Fatto Quotidiano, είπε: υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο, «νοίκιασα το διαμέρισμά μου στον πρεσβευτή και αυτό αντιστοιχούσε σε: 1.500 ευρώ συν 300 ευρώ έξοδα. Ο Παντσέρι πήρε 25 χιλιάδες μετρητά. Ακόμα και στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Προσέλαβαν τον Παντσέρι για να πάρουν συμβουλές για το τι να κάνουν. Πήγαμε στην πρεσβεία της Μαυριτανίας πριν από μια εβδομάδα και συναντήσαμε τον πρεσβευτή τους και τον Σαουδάραβα που ήθελε πληροφορίες για όσα λέγονται στο κοινοβούλιο της χώρας τους».
Η σχέση με το Κατάρ και ο «Αλγερινός»
Το πρόβλημα προφανώς δεν ήταν η παροχή συμβουλών για τη διαχείριση της εικόνας της αφρικανικής χώρας, αλλά η πιθανή παρέμβαση στους θεσμούς και το γεγονός ότι όλα έγιναν στη σκιά. Η σχέση με το Κατάρ ήταν ευρύτερη, καθώς προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των κατηγοριών για παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τους θανάτους κατά την κατασκευή των γηπέδων. Ο Τζιόρτζι ανέφερε επίσης έναν μυστηριώδη μεσολαβητή σε αυτή την ιστορία, ο οποίος εργαζόταν για την κυβέρνηση του Κατάρ, με το παρατσούκλι ο «Αλγερινός»
Ήταν αυτός που πρότεινε, το 2019, τη δημιουργία μιας ΜΚΟ για να υπάρχει ένας φαινομενικά καθαρός μηχανισμός διαθέσιμος σε αυτούς τους ελιγμούς και στις μεταφορές χρημάτων. Πρόκειται για το Fight Impunity, που χρηματοδοτείται από το Human Right Foundation. Η σωστή επαφή ήρθε από τον άνθρωπο που όλοι αποκαλούσαν απλά «ο Αλγερινός».
«Είναι κάποιος που εργάζεται για την κυβέρνηση του Κατάρ και το όνομά του είναι Boudjellal. Με έφερε σε επαφή με ένα άτομο στην Τουρκία, πιστεύω παλαιστινιακής καταγωγής». Αυτός του έδωσε έναν βελγικό αριθμό τηλεφώνου: «Έπρεπε να του τηλεφωνήσω για να πάρω τα χρήματα».
Το ραντεβού σε πολυτελές ξενοδοχείο
Η ιστοσελίδα της Fatto Quotidiano αποκαλύπτει επίσης μια κινηματογραφικού τύπου συνάντηση στις 10 Οκτωβρίου ανάμεσα στον Παντσέρι, τον Τζιόρτζι και μια αντιπροσωπεία Καταριανών που βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε και ο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss