Qatar Gate: Νέα στοιχεία για το 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε

Η ανάληψη μέρους των χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatar Gate και τη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε στο Βέλγιο, γράφει η εφημερίδα L’Εcho

Ορισμένα από τα χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για υποψίες διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ αποσύρθηκαν στο Βέλγιο. Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την εύρεση της σχετικής τράπεζας και, κατά συνέπεια, του τραπεζικού λογαριασμού.
Τα χαρτονομίσματα, ύψους 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνολικά, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Qatargate απασχολούν σε μεγάλο βαθμό το έργο των ερευνητών. Ένα μέρος τους αποσύρθηκε στο Βέλγιο, γράφει η L’Echo στη σημερινή της έκδοση

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολίασε ούτε επιβεβαίωσε, μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων ήταν τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και είχαν εκδοθεί πρόσφατα. Τέλος, ορισμένα από αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη υπό μελέτη.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, διότι θα μπορούσε να επιτρέψει μια πρόοδο της έρευνας. Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, θα είναι εύκολο να βρουν οι ειδικοί την τράπεζα από την οποία αποσύρθηκαν τα πακέτα, άρα και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Και έτσι, αυτή των ανθρώπων για τα οποία θα υπάρξουν υποψίες για ενεργό διαφθορά. Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρτονομίσματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς. Η ανάλυση βέβαια όλης αυτής της διαδρομής θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss