Qatargate: Σχέδιο της Ε.Ε για «πάγωμα» των ρυθμίσεων υπέρ του Καταρ

«Φρένο» στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ευνοούν και προωθούν τα ενδιαφέροντα του Κατάρ στην Ευρώπη βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Ντόμινο» εξελίξεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το Qatargate με τα κράτη-μέλη να επεξεργάζονται ένα σχέδιο για να μπλοκάρουν αναλόγα σκάνδαλα διαφθοράς στο μέλλον.
Με προσανατολισμό σε αυτόν ακριβώς τον σκοπό, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφτασε σήμερα μια τροπολογία από τη Γαλλίδα νομοθέτη Leïla Chaibi και κατατέθηκε για ψήφιση νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με το Politico, η τροπολογία προβλέπει αναστολή του νομοθετικού έργου που απελευθέρωνε την βίζα για τους Καταριανούς μαζί με την αεροπορική συμφωνία ΕΕ-Κατάρ.
Επίσης έγινε αίτημα για «μπλόκο» σε όλους τους εκπροσώπους των συμφερόντων του Κατάρ εώς ότου οι δικαστικές έρευνες να παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Συνολικά το σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς θα αποτελείται από 10 σημεία τα οποία μεταξύ άλλων θα διασφαλίζουν την παροχή προστασίας σε καταγγέλλοντες που αποκαλύπτουν σκοτεινές συναλλαγές εντός της Ευρωβουλής

Σημειώνεται πως εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία 541-2, και τρεις αποχές.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss