Ράπτη: Στο στενό οικογενειακό περιβάλλον οι 9 στους 10 παιδοβιαστές

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Η υφυπουργός Υγείας τονίζει πως 9 στις 10 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι από στενό οικογενειακό περιβάλλον

Για τον βιασμό και το κύκλωμα μαστροπείας στα Σεπόλια με θύμα το 12χρονο κορίτσι, μίλησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», κάνοντας λόγο για τα πολλά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που συμβαίνουν στη χώρα.
«Δεν είναι απαραίτητο ότι μία οικογένεια με οχτώ παιδιά δεν τα φυλάει και δεν τα προστατεύει. Πολλές φορές οι πολύτεκνες οικογένειες είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς οχτώ παιδιά. Μία επίσκεψη της κοινωνικής υπηρεσίας σε τέτοιες οικογένειες είναι χρήσιμη και απαραίτητη για να δει που χωλαίνει η προστασία των παιδιών και να παρέμβει», ανέφερε αρχικά η κ. Ράπτη τονίζοντας πως 9 στις 10 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης γίνονται είτε από συγγενείς είτε από φιλικό περιβάλλον.

Σχετικά με τη φιλοξενία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την ψυχολογική υποστήριξη που λαμβάνουν καθώς η μητέρα τους έχει κριθεί προφυλακιστές, η υφυπουργός ανέφερε:
«Τα παιδιά φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όμως λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του νοσοκομείου «Παίδων». Μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης τα παιδιά θα παραμείνουν εκεί και στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σε ποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας ή σε άλλο πρόσωπο θα ανατεθεί η επιμέλεια. Πρέπει να πούμε ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο τους».

Από τη μεριά της, η Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια του CSI INSTITUTE, τόνισε πως οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είναι περισσότερες.
«Οι υποθέσεις με κακοποιημένα ανήλικα ή με δυσλειτουργίες της οικογένειας είναι πολύ περισσότερες από αυτές που βγαίνουν στην τηλεόραση. Η κοινωνική υπηρεσία αυτή τη στιγμή έχει βασικές ελλείψεις και πρέπει να δούμε πως θα βοηθήσουμε το σύστημα».
Σημείωσε δε πως υπάρχουν διαδικτυακές εφαρμογές μέσω των οποίων ανήλικοι ανεβάζουν φωτογραφίες τους ή και κάνουν cam show έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στο τέλος η κ. Ιωάννου υπογράμμισε πως «οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν τι χρή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss