Ρεπορτάζ Newsbomb: Πώς το τέλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης φέρνει αυξήσεις σε προϊόντα

Κόβεται από την 1η Οκτωβρίου η έκπτωση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης που δίνεται στην αντλία με αποτέλεσμα να αναμένεται εκτόξευση της τιμής

Χωρίς επιδότηση της τιμής στην αντλία θα είναι πλέον το πετρέλαιο κίνησης, από 1η Οκτωβρίου. Έτσι λοιπόν, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο, από αύριο Σάββατο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εξής δυσάρεστη έκπληξη, η τιμή του πετρελαίου κίνησης να είναι υψηλότερη σε επίπεδο λιανικής, από την αντίστοιχη της αμόλυβδης.
Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, αναφέρθηκε στο Newsbomb.gr στην κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών στο diesel κίνησης λέγοντας:

«Δυστυχώς τελειώνει η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, που σημαίνει ότι θα είναι +15 λεπτά το λίτρο. Έχω διαμαρτυρηθεί εντόνως για την αύξηση αυτή καθώς όχι μόνο θα φτάσει την τιμή της απλής αμόλυβδης αλλά θα την ξεπεράσει. Ότι θα ανέβει κατά 0,15 ευρώ είναι σίγουρο, αλλά μπορεί να πάρει και μεγαλύτερη αύξηση φθάνοντας ακόμα και τα 0,20 ευρώ ανά λίτρο. Για παράδειγμα, σήμερα η απλή αμόλυβδη έχει 1,90 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης 1,80 ευρώ ανά λίτρο, με το τέλος της επιδότησης το πετρέλαιο θα πάει στο 1,95 ευρώ το λίτρο. Θα ξεπεράσει την τιμή της αμόλυβδης.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μετακύλιση των αυξήσεων σε προϊόντα και παροχές υπηρεσιών, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών χρησιμοποιούν για τις μεταφορές πετρέλαιο».

«Το πετρέλαιο παίρνει τα πάνω του λόγω του διυλισμένο που στοιχίζει ακριβά», υπογράμμισε η κυρία Ζάγκα και συν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss