Ρεπορτάζ Newsbomb: Το προφίλ του κακοποιητή ζώων και γιατί το επόμενο γατάκι μπορεί να είσαι εσύ

Την άμεση συσχέτιση της συμπεριφοράς κακοποίησης ή θανάτωσης των ζώων, με αυτήν της διάπραξης εγκληματικών πράξεων και σε ανθρώπους, τονίζουν ειδικοί επιστήμονες και ψυχολόγοι.

Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με ειδικές μελέτες και τη γνώμη των ψυχολόγων, άνθρωπος ο οποίος πατάει με το πόδι του ένα γατάκι στον δρόμο για να το σκοτώσει βασανιστικά, απέχει ελάχιστα ή και καθόλου από το να πραγματοποιήσει μια αποτρόπαια πράξη -ακόμα και δολοφονία- κατά άλλου ανθρώπου.
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με μια από τις πλέον ειδικούς, την Ελένη Κοντογεώργου η οποία συνδυάζει τις ιδιότητες της ψυχολόγου και της ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των ζώων. Η ίδια, συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της οργάνωσης «Alma Libre», η οποία διασώζει κυρίως γατιά από διάφορους κινδύνους σε όλη την Αττική.

Η Ελένη Κοντογεώργου δηλώνει «συγκλονισμένη» από το πρόσφατο αποτρόπαιο περιστατικό της Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο ένας άνδρας -ο οποίος ταυτοποιήθηκε χάρη στη χρήση καμερών ασφαλείας- πατάει ένα νεογέννητο γατάκι μέχρι να το λιώσει. Όπως φαίνεται δε και από τη συμπεριφορά του -κοιτάει γύρω του να δει αν τον βλέπει κάποιος-, έχει πλήρη επίγνωση της πράξης του, η οποία καταδικάζεται από το κοινωνικό σύνολο.
Και από αυτό συμπεραίνουμε ότι σε αυτά τα εγκλήματα συνήθως «πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν απαραίτητα ψυχική διαταραχή – σίγουρα όμως έχουν συναισθηματική», όπως επισημαίνει στο Newsbomb.gr η Ελένη Κοντογεώργου.

Τα άτομα αυτά, όπως εξηγεί, δεν έχουν ενσυναίσθηση γενικώς κι αυτό αφορά και τους ανθρώπους. «Η πράξη τους χαρακτηρίζεται …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss