Ρώσος κατοχικός αξιωματούχος προτείνει στον υπουργό Άμυνας χώρας «να αυτοκτονήσει»

Οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη ενώ το τελευταίο διάστημα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες επί του πεδίου

Ένας Ρώσος κατοχικός αξιωματούχος, διορισμένος από τη Μόσχα στη Χερσώνα, υπονόησε ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας θα πρέπει να αυτοκτονήσει, ντροπιασμένος από τις ήττες στον πόλεμο με την Ουκρανία – μια σπάνια και αναπάντεχη προσβολή για τους ανωτέρους του στην ιεραρχία.
Έπειτα από επτά μήνες πολέμου, οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη και το τελευταίο διάστημα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες επί του πεδίου, αναγκάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να κηρύξει μερική επιστράτευση.

Στο τετράλεπτο, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κίριλ Στρεμούσοφ, ο διορισμένος από τη Ρωσία αναπληρωτής διοικητής της κατεχόμενης επαρχίας της Χερσώνας, επέκρινε δριμύτατα τους «στρατηγούς και υπουργούς» στη Μόσχα που δεν κατανοούν τα προβλήματα στο μέτωπο. «Μάλιστα, πολλοί λένε: αν ήταν εκείνοι ο υπουργός Άμυνας που επέτρεψε μια τέτοια κατάσταση, θα μπορούσαν, ως αξιωματικοί, να αυτοπυροβοληθούν. Όμως, ξέρετε, η λέξη “αξιωματικός” είναι ακατανόητη για πολλούς», είπε ο 45χρονος Στρεμούσοφ.
Μια τέτοια «εκ των έσω» δημόσια και προσβλητική μομφή σε βάρος της στρατιωτικής ηγεσίας ήταν κάτι το εξαιρετικά σπάνιο στη Ρωσία, όμως οι αλλεπάλληλες ήττες ώθησαν ορισμένους στενούς συμμάχους του Πούτιν να επιπλήξουν τους στρατηγούς. Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss