Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον «αέρα» η απολογία της ξανά -Τα αιτήματα Κούγια

Αβέβαιη μοιάζει η σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας μετά τη δεύτερη προθεσμία που έλαβε, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας κατέθεσε συμπληρωματικό αίτημα εξέτασης μαρτύρων, ενώ σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, ξεκαθάρισε: «Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας». Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο κ. Κούγιας να καταθέσει και αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας «μπλοκάροντας» τη διαδικασία μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του ζητήματος.
Πάντως, στην ανακοίνωση του ο γνωστός ποινικολόγος άφησε αιχμές σε βάρος της διορισμένης από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα (είχε χειριστεί τη δικογραφία για τη Τζωρτζίνα), Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κ. Σπηλιοπούλου μελετώντας το φάκελο της Τζωρτζίνας είχε ρόλο «βοηθού» της ανακρίτριας προκειμένου να ληφθούν οι καταθέσεις ιατροδικαστών αλλά και να διαταχθούν ενέργειες που ήταν κρίσιμες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου της Τζωρτζίνας, υπόθεση για την οποία η 33χρονη έχει παραπεμφθεί σε δίκη στις 9 Ιανουαρίου.

«Πρωταρχικό ρόλο σε όλα αυτά έχει διαδραματίσει η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδρασε εκτός των κανόνων ιατροδικαστικής και παθολογονοανατομίας, χωρίς να έχει ορκιστεί πραγματογνώμων και η οποία εξ όσων γνωρίζουμε είναι ανεπαρκής ιατροδικαστικά αφού με σκανδαλώδεις τροπολογίες του τότε κόμματος που κυβερνούσε έλαβε την ειδικότητα της ιατροδικαστικής, ενώ είχε πτυχίο φαρμακευτικής. Η κα Σπηλιοπούλου είναι προφανές ότι Σας έχει υπαγορεύσει τις ερωτήσεις τις οποίες υποβάλλατε στους κ.κ. Κραββαρίτη, Μεσογίτη, Τσαντίρη, ενώ ουδέποτε τις υποβάλλατε στους κ.κ. Καρακούκη, Καλόγρηα, αποδεικνύοντας την προκατάληψη σας και την μεροληπτική σας διάθεση για να διασωθούν οι κ.κ. Καρακούκης, Καλογρηας, με σκοπό να εξουδετερώσει τις ορθές βάσεις των διδασκόμενων στην βιβλιογραφία ιατροδικαστικών προσεγγίσεων και πραγματικών ιατροδικαστικών πραγματογνωμοσυνών και όχι απλών γνωμοδοτήσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια.
Κλείνοντας την ανακοίνωση, ο συνήγορος της 33χρονης, ζητά να κληθεί και να εξετασθεί σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η 
η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τις νέες καταθέσεις, τις οποίες λάβαμε σήμερα 19.12.2022 και οι οποίες αποδεικνύουν την κατευθυνόμενη εξαπάτηση του Χ.Ευτυχιάδη και Σ.Μεσογίτη, προκειμένου να συνταχτεί ιστολογικά και να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας, η Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βαρος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατα συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Η δίωξη στηρίχθηκε στα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών.

Στο μεταξύ, στις 9 Ιανουαρίου 2023 η 33χρονη θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τακτικούς και λαϊκούς δικαστές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και την απόπειρα δολοφονίας της, που οδήγησε το παιδί σε τετραπληγία. Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιωργου Νούλη και στο σημείο που αφορα στη χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το 9χρονο κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο. Όπως σημειώνουν στο πολυσέλιδο βούλευμα, η εμμονή της 33χρονης με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλακη ήταν το κίνητρο για όσα έπραξε στη συνέχεια, αφού όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.
Διαβάστε επίσης:
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της Ίριδας
Κωνσταντινόπουλος: Η Καϊλή θα γίνει Πισπιρίγκου της πολιτικής

Τη Ρούλα Πισπιρίγκου ψάξαμε περισσότερο στη Google το 2022


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss