Russel T Davies: «Μόνο οι γκέι ηθοποιοί να ενσαρκώνουν τους γκέι χαρακτήρες»

 


Ο Ντέιβις είπε ότι όλοι οι γκέι χαρακτήρες στο επερχόμενο δράμα του στο Channel 4 It’s A Sin παίζονται από γκέι ηθοποιούς, επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια αυθεντική απεικόνιση. Η σειρά ακολουθεί τις ιστορίες τριών ομοφυλόφιλων 18χρονων παιδιών που έφτασαν στο Λονδίνο το 1981, στην αρχή της επιδημίας του HIV, και το αστέρι με το αστέρι περιλαμβάνει τους Olly Alexander, Neil Patrick Harris και Stephen Fry. Ο Ντέιβις – ο οποίος ήταν πίσω από την αναβίωση του Doctor Who το 2005 – είπε ότι οι σκηνοθέτες πρέπει να επιλέγουν γκέι άντρες για να παίξουν γκέι ανδρικούς ρόλους για την επίτευξη περισσότερης αυθεντικότητας. 

Το Queer as Folk – για τις ζωές τριών ανδρών στο Μάντσεστερ – ήταν το πρώτο γκέι τηλεοπτικό δράμα του Ντέιβις – όμως, είχε επιλέξει στρέιτ ηθοποιούς. Ο ηθοποιός Alan Davies πρωταγωνίστησε ως ομοφυλόφιλος δάσκαλος στο σόου του Davies το 2001, «Bob & Rose», ενώ η μίνι σειρά του 2018 «A Very English Scandal» παρουσίαζαν τον Hugh Grant, ο οποίος είναι στρέιτ, παίζοντας τον φιλελεύθερο, ομοφυλόφιλο πολιτικό Jeremy Thorpe.

Η σειρά Cucumber της Davies το 2015 – και η συνοδευτική της εκπομπή Μπανάνα – είχαν επίσης στρέιτ ηθοποιούς (Freddie Fox και Vincent Franklin) σε ρόλους gay. Οι στρέιτ ηθοποιοί που ενσαρκώνουν ρόλους ομοφυλόφιλων δέχονται επίθεση από κριτικούς εδώ και χρόνια-αρκετοί κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν επιβλαβή στερεότυπα. Ο ηθοποιός που βρέθηκε σχετικά πρόσφατα στο στόχαστρο ήταν ο Τζέιμς Κόρντεν για τον ρόλο του ως γκέι αστέρα του Μπρόντγουεϊ στο The Prom του Netflix.

Οι ομοφυλόφιλοι ηθοποιοί, αντιθέτως, έχουν κερδίσει θετικές κριτικές για την απεικόνιση από μέρους τους των ετεροφυλόφιλων χαρακτήρων – κυρίως του Andrew Scott για τη σειρά του ως «Hot Priest» στο επιτυχημένο σόου του Phoebe Waller Bridge, Fleabag. Ο Ουαλός ηθοποιός Luke Evan, ο οποίος πρόσφατα χώρισε με τον φίλο του, κέρδισε το «Best Villain» στα Βραβεία Teen Choice 2017 για την απεικόνιση του Lothario Gaston στο remake ζωντανής δράσης του Beauty and the Beast. 

Άλλες ταινίες που έχουν επικριθεί για ηθοποιούς που παίζουν ρόλους ομοφυλόφιλων είναι οι Jake Gyllenhaal και Heath Ledger στο Brokeback Mountain, η Cate Blanchett στην Carol, ο Sean Penn στο Milk και ο Tom Hanks στη Φιλαδέλφεια.

Ο συντελεστής του Jame’s Corden, πάντως, Andrew Rannells, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος,  δήλωσε το casting ταινιών αφορά την εύρεση «του καλύτερου ατόμου για τη δουλειά», ανεξαρτήτως προφανώς σεξουαλικού προσανατολισμού.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss