Σάνα Μάριν: Νέα, ωραία και πρωθυπουργός σε πάρτι – Είναι αυτονόητο δικαίωμά της;

Στη Φινλανδία διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη για το «σκάνδαλο» που εμπλέκεται η επικεφαλής της κυβέρνησης. 

Σε ένα βίντεο που διέρρευσε, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin φαίνεται να χορεύει και να τραγουδά με φίλους σε ένα ιδιωτικό πάρτι. H 36χρονh ποζάρει στον φωτογραφικό φακό. Κάθεται στα γόνατα, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι της. Είναι μπλεγμένη σε μια ομαδική αγκαλιά. Περνάει καλά.
Αμέτρητα παρόμοια βίντεο κοινοποιούνται καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από νέους και όχι και τόσο νέους που κάνουν πάρτι στη Φινλανδία και σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η διαρροή αυτή έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση μεταξύ των Φινλανδών σχετικά με το ποιο επίπεδο απόλαυσης είναι ακατάλληλο για έναν πρωθυπουργό.

Η Μάριν, ο οποίος ηγείται του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, έχει αντιμετωπίσει ένα μπαράζ ερωτήσεων για το κόμμα: Υπήρχαν ναρκωτικά; Αλκοόλ; Δούλευε ή έκανε καλοκαιρινές διακοπές; Ήταν η πρωθυπουργός αρκετά νηφάλια για να χειριστεί μια έκτακτη ανάγκη;
Το βίντεο, που τράβηξε ξεκάθαρα κάποιος στο πάρτι, διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τράβηξε την προσοχή των φινλανδικών μέσων ενημέρωσης. Η Marin είπε ότι παρευρέθηκε στο πάρτι τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά αρνήθηκε να πει ακριβώς πού και πότε.

Αναγνώρισε επίσης ότι η ίδια και οι φίλοι της το γιόρτασαν με «έντονο τρόπο» και ότι εμπλέκεται αλκοόλ – αλλά, απ’ ό,τι γνωρίζει, όχι ναρκωτικά. Είπε την Παρασκευή ότι έκανε τεστ ναρκωτικών για να βάλει τέλος στις εικασίες για παράνομες ουσίες.
«Ελπίζω ότι το 2022 θα γίνει αποδεκτό ότι ακόμη και εκείνοι που λαμβάνουν αποφάσεις χορεύουν, τραγουδούν και πηγαίνουν σε πάρτι», είπε η Μάριν στους δημοσιογράφους. «Δεν ήθελα να διαδοθούν εικόνες, αλλά εναπόκειται στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν τι σκέφτονται για αυτό».
Η πρωθυπουργός, η οποία είναι παντρεμένη και έχει μια 4χρονη κόρη, έχει συχνά επιμείνει ότι, παρόλο που είναι επικεφαλής της κυβέρνησης της Φινλανδίας, είναι ακριβώς όπως κάθε άλλος στην ηλικία της που του αρέσει να περνάει καλά με φίλους και οικογένεια στον ελεύθερο χρόνο τους .
Στο Ελσίνκι οι απόψεις διίστανται.

Ο Josua Fagerholm, ο οποίος εργάζεται στο μάρκετινγκ, είπε ότι το επεισόδιο ήταν δυνητικά επιζήμιο για τη φήμη της Φινλανδίας και την εμπιστοσύνη του κοινού στους Φινλανδούς πολιτικούς.
«Νομίζω ότι είναι σημ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss