Σε διαθεσιμότητα ο αναπληρωτής διευθυντής τηλεόρασης του ΡΙΚ

Κατηγορείται για εργασιακό μπούλινγκ κατηγορείται ο αναπληρωτής διευθυντής τηλεόρασης του ΡΙΚ.

Πειθαρχική έρευνα έχει ξεκινήσει για τον αναπληρωτή διευθυντή τηλεόρασης του ΡΙΚ, Σάββα Αριστοδήμο, μετά από καταγγελίες για εργασιακό εκφοβισμό σε βάρος συναδέλφων του. Με φόντο τις κατηγορίες, τέθηκε σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα.
Σύμφωνα με πηγές του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, που επικαλείται ο Πολίτης, η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία εργαζομένων του κρατικού καναλιού και τη συγκέντρωση 33 υπογραφών. Αφορμή της νέας καταγγελίας σε βάρος του αναπληρωτή διευθυντή του ΡΙΚ ήταν μια ανάρτηση στο Facebook όπου έθιξε την υπόληψη και την αξιοπρέπεια συναδέλφων.

Σκοπός της απόφασης για διαθεσιμότητα του κ. Αριστοδήμου είναι να διασφαλίσει το αδιάβλητο της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει αρχίσει σε βάρος του και την αποφυγή οποιουδήποτε τρόπου επηρεασμού όσων εργαζομένων καταγγέλλουν εργασιακό μπούλινγκ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να συνεδριάσει η ΕΥΡΙΚ με θέμα τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Αριστοδήμου και ενδέχεται να ληφθεί απόφαση αποβολής του από την συντεχνία.

Σημειώνεται πως ο κ. Αριστοδήμου υπήρξε πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ ενώ υπήρξαν στο παρελθόν πειθαρχικές έρευνες σε βάρος του με καταδικαστικές αποφάσεις από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ. Παρόλα αυτά, δεν επιβλήθηκε ποινή λόγω του διορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επιβάλει ποινή σε πειθαρχικές υποθέσεις στις οποίες δεν συμμετείχε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss