Σε φουλ ρυθμούς ενόψει ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε πρώτο πλάνο η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το να εμφανίσει στους πολίτες ένα πλήρως ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Όσο πλησιάζει το Σάββατο και η ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Διεθνή Έκθεση, τόσο στα γραφεία της Κουμουνδούρου πυκνώνουν οι συσκέψεις. Σήμερα, μάλιστα, θα συνεδριάσουν από κοινού το Εκτελεστικό Γραφείο -το μικρό καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ- και ο Πολιτικός Σχεδιασμός, προκειμένου να λάβει η ομιλία Τσίπρα και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται.
Όμως, οι λεπτομέρειες των όσων θα πει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να κλειδώσουν πριν τη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος, την Πέμπτη, με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κάθε κλάδου και έχουν και προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να κάνει εμφάνιση πρωθυπουργού σε αναμονή στη συμπρωτεύουσα, τα πάντα θα πρέπει να είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια. Οι εξαγγελίες του θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, κοστολογημένες και να έχουν ξεκάθαρη πολιτική στόχευση.
Πάντως, οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί, έχουν ήδη καταρτιστεί από τους συνεργάτες του και τα αρμόδια τμήματα του κόμματος. Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αποτελεί το νούμερο ένα θέμα πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για την ακρίβεια, συνολικά. Με μια απλή βόλτα σε ένα σούπερ μάρκετ ή έναν φούρνο γειτονιάς, μπορεί οποιασδήποτε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα ακόμα μείζον ζήτημα που θα χρειαστεί άμεσα να αντιμετωπιστεί, καθώς μοιάζει με βραδυφλεγή «βόμβα» στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν είναι άλλο παρά το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας. Και σε αυτό το κομμάτι, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί διεξοδικά.

Από εκεί και πέρα και με δεδομένο το μεγάλο θέμα των υποκλοπών, το κράτος δικαίου θα αποτελέσει ξεχωριστό κομμάτι της ομιλία του τέως πρωθυπουργού.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss