Σε συμφωνία κατέληξαν Apple και Ericsson τερματίζοντας τις δικαστικές διαμάχες για τις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας

Η Apple έδωσε τέλος σε μία ακόμα διαμάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την ασύρματη τεχνολογία.

Όπως έγινε γνωστό, οι Apple και Ericsson κατέληξαν σε συμφωνία αδειοδότησης που τερματίζει όλες τις νομικές διαμάχες μεταξύ των δύο εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων αστικών αγωγών και μίας καταγγελίας στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Αν και οι ακριβείς όροι παραμένουν επί του παρόντος άγνωστοι, η πολυετής νέα συμφωνία περιλαμβάνει αμοιβαία αδειοδότηση για «τυποποιημένη-βασική» τεχνολογία που σχετίζεται με τη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας καθώς και άλλα δικαιώματα για τη χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
Οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν μία μακρά ιστορία διαμάχης για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. Η Apple υπέβαλλε αγωγή κατά της Ericsson το 2015 για να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία LTE με ευνοϊκότερους όρους ωστόσο η Ericsson απάντησε με ανταγωγή ισχυριζόμενη ότι το iPhone και το iPad παραβίαζαν τις κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ιδέες της. 
Οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές τους ειρηνικά με την επίτευξη μίας επταετούς συμφωνίας. Καθώς αυτή η συμφωνία ωστόσο πλησίαζε προς την εποχή της ανανέωσης της, η εχθρότητα μεταξύ των δύο εταιρειών επέστρεψε. Η Ericsson άσκησε αγωγή τον Οκτώβριο του 2021 επειδή η Apple επιχείρησε να συρρικνώσει τα ποσοστά δικαιωμάτων ενώ η Apple μήνυσε την Ericsson τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ισχυριζόμενη ότι η Ericsson χρησιμοποιούσε αθέμιτα μέσα και ασκούσε υπερβολική πίεση για την ανανέωση της συμφωνίας. Τελικά, η Ericsson κατέθεσε και άλλη μήνυση τον Ιανουάριο αυτής της χρονιάς για δικαιώματα που αφορούν την τεχνολογία 5G.
Ανακοινώνοντας την επίτευξη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss