Σεισμός: Ανησυχία για το Ιόνιο – Φόβοι για περισσότερα Ρίχτερ

Ανησυχία προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο στους επιστήμονες, που παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα.

Το σύστημα ρηγμάτων στις δυτικές ακτές των νησιών του νότιου Ιουνίου Πελάγους, από τη Λευκάδα μέχρι τη Ζάκυνθο, είναι από τα πιο ενεργά, δυναμικά και επικίνδυνα σεισμικά ρήγματα στην Ελλάδα, τα οποία έχουν δώσει στο παρελθόν πάρα πολλούς μικρούς αλλά και κάποιους από τους πιο ισχυρούς σεισμούς. Για τον λόγο αυτό υπάρχει πάντοτε ανησυχία στους επιστήμονες, όταν καταγράφεται σεισμική διέγερση στην περιοχή.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ο ομότιμος καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Παυλίδης, ο οποίος έχει μελετήσει ενδελεχώς όλα τα ρήγματα του ελληνικού ηπειρωτικού και θαλάσσιου χώρου.

Μάλιστα, από το εν λόγω σύστημα ρηγμάτων, προήρθε και ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, ο οποίος ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμα και στην ηπειρωτική Δυτική Ελλάδα.
Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τα συστήματα ρηγμάτων της εν λόγω περιοχής βρίσκονται στα όρια λιθοσφαιρικών πλακών, πολύ κοντά στις ακτές και κατά συνέπεια σε κατοικημένες ζώνες. «Η περιοχή έχει πολλά ρήγματα και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss