Σεισμός στη Θήβα: Χουλιάρας στο Newsbomb.gr – «Υπάρχει σεισμική ακολουθία»

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας μίλησε στο Newsbomb.gr για τον σεισμό των 3,9 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» τη Θήβα και έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βοιωτία, η οποία έγινε αισθητή και στην Αθήνα.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θήβας, ένα σημείο το οποίο την τελευταία διετία έχει δώσει αρκετές σεισμικές δονήσεις.

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr: «Δεν υπάρχει κύριος σεισμός. Είναι στο πλαίσιο σεισμικής ακολουθίας»
Ο Γεράσιμος Χουλιάρας μίλησε στο Newsbomb.gr και εξήγησε ότι ο σεισμός αυτός είναι στο πλαίσιο σεισμικής ακολουθίας που έχει ξεκινήσει στην περιοχή από το 2020.

«Υπάρχει ακολουθία χιλιάδων σεισμών μικρού μεγέθους, 2 και 3 ρίχτερ. Το 3,9 ήταν μέσα σε αυτό το πλαίσιο σεισμικής ακολουθίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι συνηθισμένο στην περιοχή λόγω της έντονης δραστηριότητας. «Δε φαίνεται κάτι ανησυχητικό. Το παρακολουθούμε. Έχουν γίνει έλεγχοι κτιρίων στη Θήβα από πέρυσι το καλοκαίρι. Έχει τοποθετηθεί τοπικό σεισμολογικό δίκτυο στην περιοχή της Θήβας από τον Ιούλιο του 2021. Το παρακολουθούμε».
Επισήμανε δε ότι ο κόσμος δε θα πρέπει να αγχωθεί από την συγκεκριμένη σεισμική δόνηση.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss