Σεισμός στο Μεξικό: 2 νεκροί μετά τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ

Δεύτερος ισχυρός σεισμός έπληξε το Μεξικό αυτή την εβδομάδα – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών που έπληξε την πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού τις πρωινές ώρες την Πέμπτη και έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα της χώρας, τρεις ημέρες μετά τον άλλον σεισμό που είχε επίσης προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων.
Ο σεισμός αυτός μεγέθους 6,9 βαθμών, που σημειώθηκε λίγο πριν από τη 1:20 τοπική ώρα (09:20 ώρα Ελλάδος), ήταν ο πιο ισχυρός μετασεισμός αυτού που σημειώθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία. Το επίκεντρο του σημερινού σεισμού εντοπίστηκε και πάλι στο δυτικό τμήμα του Μεξικού, κοντά στην ακτή του Ειρηνικού.

Στην πόλη του Μεξικού μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση της «στις σκάλες του σπιτιού της» όταν σήμανε ο αντισεισμικός συναγερμός, δήλωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούντια Σέινμπαουμ, επικαλούμενη στο Twitter τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Ένας άνδρας επίσης έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή.
Πολλοί ήταν αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους με τις πιτζάμες όταν άκουσαν τον συναγερμό, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πολιτεία Μιτσοακάν, διευκρίνισε στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, προσθέτοντας ότι τέσσερις δυτικές πολιτείες επλήγησαν -Μιτσοακάν, Κολίμα, Χαλίσκο, Γκερέρο- όπως και η πρωτεύουσα. «Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές», πρόσθεσε.

Απίθανη σύμπτωση
Η δήμαρχος του Μεξικού δήλωσε ότι ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη για να καταγράψουν ενδεχόμενες ζημιές.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 84 χιλιομέτρων από την πόλη Κοαλκομάν, διευκρίνισε η σεισμολογική υπηρεσία της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού της Δευτέρας, μεγέθους 7,7 βαθμών, εντοπίστηκε στην Μιτσοακάν, κοντά στην ακτή στον Ειρηνικό. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss