Σφακιανάκης για 53χρονο βιαστή: Έχει κάνει ολέθρια λάθη, τίποτα δεν είναι ανώνυμο

«Πάντα μιλούν οι συσκευές, τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διαδρομές ενός εγκλήματος», δήλωσε ο πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI

Η ΕΛ.ΑΣ έχει όλα τα μέσα για να εντοπίσει όλους όσοι μιλούσαν με τον 53χρονο, είπε στο MEGA ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, αναφερόμενος στην υπόθεση του βιασμού και έκδοσης της 12χρονης στα Σεπόλια.
«Ένας καλός ερευνητής δε θα παρακαλέσει ποτέ κανέναν να μιλήσει. Πάντα μιλούν οι συσκευές, τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διαδρομές ενός εγκλήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, ο 53χρονος «έχει κάνει ολέθρια λάθη», τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.
«Μιλάει από εφαρμογές στο κινητό, που μπορεί να εμφανίζονται ως ανώνυμες, αλλά έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Στο κινητό του υπάρχουν τα στοιχεία αυτών που συνομιλεί. Υπάρχει μεγάλη δεξαμενή με εφαρμογές και πρόσωπα ταυτοποιημένα που φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούσε. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις σελίδες που έμπαινε».

«Μπορούν να εντοπιστούν»

Όπως υπογράμμισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, με τα λογισμικά που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη όσων χρησιμοποιούσαν ακόμη και «πακιστανικά» κινητά προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον 53χρονο.
«Όλα τα ‘πακιστανικά’ εντοπίζονται. Όχι σε ποιον ανήκουν, εντοπίζονται πού ακριβώς είναι και πού έχουν κάνει ενεργοποιήσεις. Υπάρχει λογισμικό που εντοπίζει τα πάντα».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss