Σιδηροπενική αναιμία: Δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες στο «Αρεταίειο»

Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης προσφέρει την Πέμπτη (24/11/2022) το Αρεταίειο Νοσοκομείο, με αφορμή την ημέρα ευαισθητοποίησης για τη σιδηροπενική αναιμία.  

Η σιδηροπενία είναι η πιο συχνή αιτία αναιμίας παγκοσμίως και πλήττει κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το τρίτο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία.
Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής, η δυσαπορρόφηση, η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα, έμμηνος ρύση), οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά, έγκυες). Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, τη τριχόπτωση.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία, το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, την Πέμπτη (24/11/2022), από τις 09:00 έως τις 14:30. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι θέσεις είναι καθορισμένες γι’ αυτό χρειάζεται προγραμματισμός ραντεβού στο 210-7286324.
Διαβάστε επίσης:

Χωρίς συνταγή το αντιγριπικό εμβόλιο – Πάνω από 1,8 εκατ. εμβολιασμοί

Φόβους για επιδημία καρκίνου την επόμενη δεκαετία εκφράζουν ειδικοί


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss