Σκληρή πολιτική κόντρα για το δημοσίευμα περί παρακολούθησης Χατζηδάκη

Στα άκρα η όξυνση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται σε παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Μετά τη «μονομαχία» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή, για το θέμα των παρακολουθήσεων, το πολιτικό θερμόμετρο εκτινάχθηκε στα ύψη. Δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ωστόσο, έρχεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ήταν παρακολουθούμενος τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το παράνομο λογισμικό Predator με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά εξηγήσεις και απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συνειδητά ψέματα Μητσοτάκη για την παρακολούθηση Χατζηδάκη»
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αποδεικτικά στοιχεία της εφημερίδας Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, αναφέροντας πως αυτά «εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο».

«Σήμερα αποδεικνύεται η αξιοπιστία Μητσοτάκη. Δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως «είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε», αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τις 8 Ιουλίου του 2019, την πρώτη μέρα δηλαδή διακυβέρνησής του, πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, έκανε αυτό που οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής χαρακτήρισαν «αδιανόητο» και «δημοκρατική εκτροπή»: Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης».
Τέλος, αναφέρει πως υπάρχουν δύο ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο πρωθυπουργός. «Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη; Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας;», ρωτά η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως περιμένει απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη.
Οικονόμου: Δεν θα μετατραπεί η δημόσια ζωή σε βούρκο
Στις «δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ», που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο, όπως τόνισε, έδωσε έμφαση ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του με την οποία απαντά επί της ουσίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου, τονίζει στη δήλωσή του πως «Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου».
«Από τη στιγμή, πάντως, που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα», πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης πως «Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό «κασετών». Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου».
Κλείνοντας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται».
Χατζηδάκης: Δεν πιστεύω ότι εμπλέκεται ο πρωθυπουργός – Να ενεργήσει γρήγορα η Δικαιοσύνη
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνική Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με γραπτή του δήλωση απάντησε με τη σειρά του στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Στη δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει, εκ νέου, ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει ανάμιξη του πρωθυπουργού σε αυτή την υπόθεση. Παράλληλα, ζητά από τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες και να ρίξει άπλετο φως στη, δυσώδη όπως τη χαρακτηρίζει, υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς όπως τονίζει είναι «θέμα Δημοκρατίας».
«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss