Σκρέκας: 15 χώρες υπέρ της ελληνικής πρότασης για οριζόντιο πλαφόν στο φυσικό αέριο

Την πρόταση για οριζόντιο πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των υψηλών τιμών της ενέργειας συζήτησαν οι αρμόδιοι υπουργοί των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς όμως να καταλήξουν σε αποφάσεις.
Η Ελλάδα έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εφαρμόζει η ίδια τον μηχανισμό ανάκτησης εσόδων, ο οποίος έτυχε αποδοχής από τα κράτη – μέλη. Η Επίτροπος Ενέργειας, απευθυνόμενη στον Έλληνα υπουργό, Κώστα Σκρέκα, ανέφερε: «Ο ελληνικός μηχανισμός είναι ενδιαφέρων και λειτουργεί σωστά».

Ο Κώστας Σκρέκας επανέλαβε την ελληνική πρόταση για επιβολή γενικού πλαφόν στο φυσικό αέριο και τη δημιουργία μοντέλου τιμολόγησής του, εξέφρασε όμως και τη διαφωνία της Ελλάδας για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο, δεδομένου ότι θα έχει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα στις τιμές ενέργειας. Ακόμα επισήμανε τη μείωση ζήτησης φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού που έχει επιτύχει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, αλλά ζήτησε η όποια σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να είναι ισορροπημένη ώστε να μην έχει επίπτωση στη λειτουργία της οικονομίας. Δεκαπέντα κράτη μέλη αλλά και η Γερμανία – υπό προϋποθέσεις – πρότειναν την επιβολή οριζόντιου πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss