Σοκ και δέος στα κρυπτονομίσματα: Χρεοκόπησε η FTX

Η χρεοκοπία της FTX προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, πολλαπλασιάζοντας τις ήδη μεγάλες απώλειες.

Tην εκκίνηση των διαδικασιών ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης γνωστοποίησε το ανταλλακτήριο crypto FTX, όπως και η χρηματιστηριακή του ομίλου Alameda Research, μετά την απώλεια περίπου 32 δισ. δολαρίων της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας.
Παράλληλα, ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ υπό το βάρος των εξελίξεων ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της FTX, με καθήκοντα CEO να αναλαμβάνει στο εξής ο J. Ray III.

Η χρεοκοπία της FTX προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, πολλαπλασιάζοντας τις ήδη μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες τα crypto.
Το Βitcoin βρίσκεται στα επίπεδα των 16.676 δολαρίων, με απώλειες 6,3%, ενώ νωρίτερα η πτώση για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έφτασε να ξεπερνάει ακόμα και το 7%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Φθινόπωρο του 2020.

Παρόμοια εικόνα και για το ethereum, το οποίο βρίσκεται στα επίπεδα των 1.240 δολαρίων, υποχωρώντας ως και 6,2%.

Oικονομολόγοι και αναλυτές προειδοποιούν ότι οι κλυδωνισμοί στα κρυπτονομίσματα θα συνεχιστούν.Το Bloomberg σε σχετικό του δημοσίευμα αναφέρει πως το bitcoin θα χρειαστεί να πέσει ακόμη περισσότερο πριν καταφέρει να ανακάμψει. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει σχεδόν 75% από τα υψηλά που είχε καταγράψει το 2021 και φαίνεται πως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο ακόμα και για πτώση κάτω από τα 13.000 δολάρια.
Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα crypto και τους υποστηρικτές τους και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την πλατφόρμα, φέρνουν στο μυαλό τα όσα είχε πει o διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ το 2018, ο οποίος προέβλεψε ότι τα crypto «θα έχουν ένα πολύ κακό τέλος».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss