«Σπίτι μου» – Live: Oι ανακοινώσεις για τα στεγαστικά δάνεια σε νέους

Η εξειδίκευση των μέτρων για το πρόγραμμα της κοινωνικής στέγασης από τους υπουργούς Εργασίας, Ενέργειας, Παιδείας, Επικρατείας και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α.

Την εξειδίκευση των μέτρων για την κοινωνική στέγαση παρουσιάζουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο Διοικητής της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρος Πρωτοψάλτη.
Την παρουσίαση συντονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το στεγαστικό πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ. που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους (νέους και φοιτητές) προκειμένου να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές προφανώς θα αναπτύσσονται σταδιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη χορήγηση στεγαστικών δανείων με επιτόκιο 1% και μηνιαία δόση 275 ευρώ. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» περιλαμβάνει θα αφορά 10.000 πολίτες έως 39 ετών.

Το πρόγραμμα κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί κατά 375 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss