Σταθακόπουλος στο Newsbomb.gr: Ψυχολογική επιχείρηση της Τουρκίας η κράτηση Τζιτζικώστα

Διεθνής κατακραυγή για το επεισόδιο της κράτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη – Τι είπε για την στάση της Τουρκίας ο Διδάκτωρ της Παντείου, Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος και δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω, Δημήτρης Σταθακόπουλος, στο Newsbomb.gr 

Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένες, ειδικά το τελευταίο διάστημα, και μετά από την παράνομη και καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σταθακόπουλο, μια πολεμική σύγκρουση παραμένει απίθανη.
Ο Διδάκτωρ της Παντείου, Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Δημήτρης Σταθακόπουλος, ανέφερε στο Newsbomb.gr πως «δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Τουρκία θα συγκρουστεί με την Ελλάδα».

Και συμπλήρωσε πως «η Τουρκία χρησιμοποιεί την τακτική της πολιορκίας. Πολιορκία σημαίνει χαμηλής έντασης καθημερινές και διαχρονικές προσβολές και αμφισβητήσεις των θέσεων της Ελλάδας, του αξιακού της κώδικα, της στρατηγικής, των συμμαχιών και φυσικά των θεσμικών αξιωματούχων της Ελλάδας (πολιτικών)».
Ο κος Σταθακόπουλος τόνισε πως «όλο αυτό το φαινόμενο με τη σύγχρονη ορολογία, ανήκει στις λεγόμενες ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά του αντιπάλου. Ευρύτερος σκοπός να καμφθεί το ηθικό της κοινής γνώμης των Ελλήνων πολιτών, ούτως ώστε να αποδεχθούν τη δυναμική της Τουρκίας, να πιέσουν τους πολιτικούς της Ελλάδας, να συμβιβαστούν στα καταχρηστικά αιτήματα της Τουρκίας. Με τις ψυχολογικές αυτές επιχειρήσεις (η παλιά παροιμία που έλεγαν οι παππούδες μας “τον φόβο μου να έχεις”) η Τουρκία προσδοκά να κερδίσει την Ελλάδα αναίμακτα, δεδομένου ότι όποιος κερδίζει μάχες αναίμακτα, είναι και ο καλύτερος στρατηγός σύμφωνα με τον αρχαίο συγγραφέα Πολύαινο (το έργο του λέγεται Στρατηγήματα), αλλά και το έργο του Λέοντα Τολστόι “Πόλεμος και Ειρήνη” με την γνωστή ρήση “έχω σύμμαχο τον χρόνο και την υπομονή”».

Κατέληξε λέγοντας πως «η Ερντογανική Τουρκία λειτουργούσε και λειτουργεί ως κράτος πειρατής».

«Άρα, μέσα στα πλαίσια των ψυχολογικών επιχειρήσεων εντάσσω και το περιστατικό/καψόνι στον κύριο Τζιτζικώστα, ως τουβλάκι στον τοίχο που οικοδομεί κατά της Ελλάδος σύμφωνα με τα προαναφερόμενα», ανέφερε σχετικά με την παράνομη κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα.
«Αποφεύγω να πάω στην Κωνσταντινούπολη»
Νωρίτερα, ο κ. Σταθακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ για τα ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss