Στεφάτος: «Πλούσια» τα κοιτάσματα μεταξύ Πελοποννήσου – Κρήτης

Έρευνες για υδρογονάνθρακες: Για κοιτάσματα της τάξης των 250 δισ. ευρώ έκανε λόγο ο δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Αριστοφάνης Στεφάτος.

To πρωί της Τρίτης ο διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Αριστοφάνης Στεφάτος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στις έρευνες για υδρογονάνθρακες που θα ξεκινήσουν άμεσα νοτίως της Κρήτης και της Πελοποννήσου, εντός των επομένων ημερών.
Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» είπε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να εκτελούμε έρευνες ταυτόχρονα σε δύο περιοχές της χώρας μας. Η περιοχή η οποία έχει και τη μέγιστη σημασία και ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή είναι τα δύο μπλοκ που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου».

«Οι περιοχές τις οποίες ανέφερε χτες ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, είναι οι 4 και 5, που είναι και τα μεγάλα νέα. Είναι αυτό που θέλαμε πάρα πολύ να γίνει», πρόσθεσε.
«Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να βγούμε αυτή τη στιγμή. Να μην παραβλέψουμε ότι αυτή τη στιγμή, όπως μιλάμε, εκτελούνται ήδη τρισδιάστατες γεωφυσικές έρευνες στην περιοχή 2. Στα βορειοδυτικά σύνορά μας. Είναι ακριβώς στο όριο με την ΑΟΖ, την οποία έχουμε συμφωνήσει με την Ιταλία» υπογράμμισε ο κ. Στεφάτος.

«Εδώ και κάποιες μέρες βρισκόμαστε στη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss