Στη δημοσιότητα η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα

Πώς θα χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ τα πυρηνικά όπλα και τι άλλαξε στη στρατηγική της Ουάσιγκτον. Η «αποτροπή» αλλά και ο «αστερίσκος» για τα συμβατικά μέσα που μπορούν να φέρουν τον όλεθρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι τα πυρηνικά όπλα τους προορίζονται για «την αποτροπή κάθε είδους στρατηγικής επίθεσης», ακόμη και με συμβατικά μέσα, προειδοποιεί το Πεντάγωνο στη νέα πυρηνική στρατηγική του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικού όπλου, όποια και αν είναι η ισχύς του, και τις πολύ μεγάλες επιθέσεις στρατηγικής φύσης, με χρήση μη πυρηνικών μέσων», ανέφερε στους δημοσιογράφους ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, εξηγώντας ότι αυτή η νέα προσέγγιση έχει ως στόχο «να περιπλέξει τη λήψη απόφασης» εκ μέρους του αντιπάλου, σε μια περίοδο που η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα».

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τρία έγγραφα σήμερα: τη Στρατηγική Εθνικής Άμυνας, την Αναθεώρηση της Πυρηνικής Στρατηγικής και την Αναθεώρηση της Πυραυλικής Άμυνας. Όλα μαζί περιγράφουν τις προτεραιότητες των ενόπλων δυνάμεων για τα επόμενα χρόνια.

«Η Ρωσία διεξήγαγε την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας υπό την πυρηνική απειλή, με ανεύθυνες δηλώσεις, με πυρηνικές ασκήσεις σε άτακτες ημερομηνίες και με ψέματα όσον αφορά τη δυνητική χρήση όπλων μαζικής καταστροφής» αναφέρεται στο έγγραφο που αφορά το νέο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που η Αναθεώρηση της Πυρηνικής Στρατηγικής δημοσιοποιείται ταυτόχρονα με τη νέα Στρατηγική Εθνικής Άμυνας.

Για τη Βόρεια Κορέα, όπου οι ΗΠΑ πιστεύουν πως επίκειται μια πυρηνική δοκιμή, το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι ένα πυρηνικό πλήγμα εκ μέρους της θα σήμαινε «το τέλος του καθεστώτος» του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων και εταίρων τους θα ήταν απαράδεκτη και θα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss