Στην Apple ενδέχεται να καταλήξει η επόμενη ψηφιακή αναμετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλου Συλλόγων

Από ό,τι φαίνεται, η προσπάθεια της Apple να διεισδύσει στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου αποκτά ακόμη πιο φιλόδοξες διαστάσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times της Νέας Υόρκης, η Apple βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη FIFA για την εξασφάλιση των παγκοσμίων δικαιωμάτων μιας διευρυμένης εκδοχής του Παγκοσμίου Κυπέλου Συλλόγων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2025. Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει για ποσό άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίου ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, αυτή θα είναι η δεύτερη μεγάλη συμφωνία που κλείνει η Apple για τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων. Το 2022, η εταιρία υπέγραψε 10ετες συμβόλαιο για τα δικαιώματα μετάδοσης του Major League Soccer, του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το προφίλ του οποίου ενισχύθηκε αισθητά ένα χρόνο αργότερα, με την άφιξη στο Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι. Η συμφωνία με τη FIFA θα ήταν περισσότερο σημαντική, όμως, καθώς στο τουρνουά αυτό θα συμμετάσχουν μερικές από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη.

Η FIFA παρουσίασε λεπτομερώς τα σχέδιά της πέρυσι για το διευρυμένο κύπελο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή 32 ομάδων από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, την Ωκεανία, τη Βόρεια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική. Μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί ήδη συγκαταλέγονται η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι.

Η είδηση καταγράφεται τη στιγμή που η αγορά της ψηφιακής μετάδοσης αθλητικού περιεχομένου παίρνει φωτιά, με το ESPN, το Fox και τη Warner Bros. Discovery να συνασπίζονται προκειμένου να παρουσιάσουν μια νέα υπηρεσία, το Peacock και την Amazon να μεταδίδουν αγώνες του NFL, ενώ ακόμη και το Netflix εισέρχεται στην αγορά της ζωντανής μετάδοσης αθλητικών αναμετρήσεων, καθώς θα καλύψει τον αγώνα μεταξύ του Τζέικ Πολ και του Μάικ Τάισον.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα μέσα στο 2024 η Apple διέθεσε ειδική εφαρμογή για την ζωντανή παρακολούθηση αγώνων και αποτελεσμάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss