Στην Αθήνα το Μάρτιο η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»

Η ΔΙΣ ενημερώθηκε από το Άγιον Όρος πως η Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» θα φτάσει στην Αθήνα το Μάρτιο

Στην Αθήνα αναμένεται το Μάρτιο η Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος, σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο της Κοινότητος του Αγίου Όρους για το οποίο ενημερώθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία ολοκλήρωσε τις τριήμερες εργασίες της για το μήνα Δεκέμβριο.
Μεταξύ άλλων, μετά το πέρας της συνεδρίας και κατόπιν της από 11 Οκτωβρίου 2022 απόφασης της ΔΙΣ, ύστερα από πρόταση του μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τίμησε τον Νικόλαο Δ. Τριανταφυλλόπουλο, φιλόλογο εκπαιδευτικό, Επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, πολυγραφότατο συγγραφέα, σπουδαίο μελετητή και κριτικό επιμελητή των εκδόσεων του έργου του «αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων» Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τον Χρυσούν Σταυρό του παρασήμου Αποστόλου Παύλου.

Ο Μακαριώτατος, στην προσφώνησή του, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Τριανταφυλλόπουλο για την υπέροχη έκδοση του παπαδιαμαντικού έργου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Εκκλησία σάς τιμά σήμερα όλως ιδιαιτέρως για την πολυετή και λίαν επιτυχή ενασχόλησή σας με το έργο του κορυφαίου των ελληνικών μας Γραμμάτων Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη. Θα τολμούσα να πω ότι το όνομά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss