Στο κέντρο της υπόθεσης των παρακολουθήσεων βάζει τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να τοποθετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κάδρο του σκανδάλου -όπως το ονομάζει- των παρακολουθήσεων, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου έκανε λόγο για «ένα επιτελικό παρακράτος με εγκέφαλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρα την πολιτική ευθύνη για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και διακηρύσσει πως θα πρέπει να εμφανιστεί στη Βουλή, ως «απολογούμενος», δίνοντας καθαρές απαντήσεις για το «παρακρατικό μαγαζάκι» που στήθηκε στην ΕΥΠ.
Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι οι εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών είχαν θέσει στο στόχαστρο τους έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την ηγεσία του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος, στην Κουμουνδούρου αντιλήφθηκαν ότι μπροστά τους απλώνεται ένα προνομιακό πεδίο, προκειμένου να ξεκινήσουν έναν «ανένδοτο» αγώνα εναντίον της κυβέρνησης.

Οι δε αποκαλύψεις που οδήγησαν στις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η απόδειξη ότι πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονταν το Μέγαρο Μαξίμου. Και όπως φαίνεται όλες αυτές τις ημέρες, η παραπάνω παραιτήσεις δεν ικανοποιούν τον Αλέξη Τσίπρα.
«Όταν ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, είναι παράδοξο να μην έχει ευθύνη ο ίδιος, ο οποίος τοποθέτησε στη θέση του τον κ. Δημητριάδη και άλλαξε το νόμο για να βάλει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ κάποιον που δεν είχε τα κριτήρια για να μπει», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «ψήφισαν τροπολογία –μετά τις καταγγελίες του Θανάση Κουκάκη- έτσι ώστε η ΕΥΠ να μην ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις που γίνονται».

Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους, θα είχε οδηγήσει την κυβέρνηση στην παραίτηση, σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης. Αντίθετα, συμπληρώνουν, πως «εδώ ο πρωθυπουργός παριστάνει ότι δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε, ενώ είχε φροντίσει να πάρει στο γραφείο του την εποπτεία της ΕΥΠ και να διορίσει ως διοικητή ένα πρόσωπο που δεν είχε κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss