Στο Πακιστάν η Αντζελίνα Τζολί μετά τις φονικές πλημμύρες – Σε έξι μήνες θα υποχωρήσουν τα νερά

Η Aντζελίνα Τζολί επισκέπτεται το Πακιστάν καθώς αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι πλημμύρες μπορεί να χρειαστούν «έξι μήνες για να υποχωρήσουν»

Η σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί έφτασε στο Πακιστάν για να στηρίξει τα θύματα της ιστορικής πλημμύρας, που έχει πλήξει περισσότερους από 33 εκατομμύρια ανθρώπους. Η ηθοποιός και ακτιβίστρια προσγειώθηκε στην περιοχή Ντάντου, όπου οι μολυσματικές και υδατογενείς ασθένειες έχουν προκαλεσει σχεδόν 300 θανάτους
Τηλεοπτικά πλάνα από πακιστανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), να φθάνει σε αεροδρόμιο στο Καράτσι, πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Σιντ, όπου οι πλημμύρες σκότωσαν 692 ανθρώπους τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η κλιματική κρίση έχει οδηγήσει σε καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 1.559, μεταξύ των οποίων 551 παιδιά και 318 γυναίκες. Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστούν «έως και έξι μήνες για να υποχωρήσουν τα νερά των πλημμυρών» στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.
Η Τζολί επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές και μίλησε με τους ανθρώπους για τις ανάγκες τους.«Η Τζολί επισκέπτεται την περιοχή για να γίνει αυτόπτης μάρτυρας, να κατανοήσει την κατάσταση και να ακούσει από ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα για τις ανάγκες τους και για τα μέτρα αποτροπής ανάλογου πόνου στο μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης.

Η Αντζελίνα Τζολί η οποία είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν θύματα από τις πλημμύρες του 2010 στο Πακιστάν και τον σεισμό του 2005, θα επισκεφθεί τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του IRC και τοπικές οργανώσεις που βοηθούν τους εκτοπισμένους, συμπεριλαμβανομένων των Αφγανών προσφύγων».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss