Στρεπτόκοκκος: Συναγερμός στις ΗΠΑ, το «κύμα» επεκτείνεται στην Ευρώπη

Σκαρφαλώνουν σε δραματικά ύψη τα κρούσματα και οι θάνατοι παιδιών από τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου Α που προκαλούν λοιμώξεις όπως κηρίο, οστρακιά και στρεπτόκοκκο στο λαιμό

«Σαρώνει» τις ΗΠΑ το θανατηφόρο κύμα λοιμώξεων στρεπτόκοκκου Α, ενώ την ίδια ώρα και η Ευρώπη φαίνεται να επηρεάζεται καθώς μόνο στην Βρετανία περισσότερα από 12 παιδιά πέθαναν από την επικίνδυνη βακτηριακή λοίμωξη.
Στις ΗΠΑ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» καθώς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αύξηση των κρουσμάτων από την ασθένεια, στα νοσοκομεία Παίδων στην Αριζόνα, Κολοράντο, Τέξας, Ουάσιγκτον και Δυτική Βιρτζίνια.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που επικρατεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και στο οποίο έχουν καταγραφεί ήδη τέσσερις φορές περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Τουλάχιστον δυο παιδιά έχουν πεθάνει στο Κολοράντο, από τον Νοέμβριο, ενώ στην Ουάσιγκτον ένας έφηβος έπαθε σήψη από τον στρεπτόκοκκο και αμέσως διασωληνώθηκε σε αναπνευστήρα.

Η έξαρση στις λοιμώξεις στρεπτόκοκκού Α, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «ήπιες», οφείλονται στα lockdown που υπήρξαν και τα οποία στέρησαν από τα παιδιά την έκθεση στον ήλιο αλλά και σε άλλα μικρόβια, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό τους.

Η Βρετανία πο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss