Super League: Οι αποκαλύψεις της χρονιάς! (videos+photos)

Στο ελληνικό πρωτάθλημα τα ελληνόπουλα σπανίζουν.

Οι ομάδες συνεχίζουν στηριζόμενοι στην πίεση για άμεσα αποτελέσματα σε ξένους παίκτες και σπάνια δίνουν χώρο στα παιδιά από την Ακαδημία τους. Κι όταν το κάνουν πολλές φορές δεν έχουν την υπομονή για να επιμείνουν στο πρότζεκτ και περιθωριοποιούν τα ταλέντα τους.

Έστω κι έτσι, υπάρχουν ορισμένα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους για καθιέρωση στις ομάδες τους. Ειδικά στους μεγάλους συλλόγους. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός συνεχίζουν να είναι πρωταγωνιστές σ’ αυτή την τακτική. Ο «Δικέφαλος» απλώς έχει δώσει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια παιδιά και φυσικά η σούπερ αποκάλυψη του 2020 είναι ο Χρήστος Τζόλης κι ακολουθεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Το «τριφύλλι» έχει δώσει χρόνο σε Ζαγαρίτη, Αλεξανδρόπουλο, όμως, είναι άγνωστο σε τι βαθμό θα τους αξιοποιήσει στο μέλλον, με τον πρώτο να μένει ελεύθερος και να έχει το δικαίωμα από την Πρωτοχρονιά να υπογράψει, σε όποια ομάδα επιθυμεί. Στον Ολυμπιακό ο  Βρουσάι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ενώ τη δική του προσπάθεια κάνει και ο Μαχαίρας στην ΑΕΚ. Φυσικά στις αποκαλύψεις δεν μπορεί να μην συμπεριληφθούν οι Δουβίκας, Πινακάς. Αμφότεροι έχουν πέντε γκολ με Βόλο και ΑΕΛ, αντίστοιχα.

Ας δούμε ποιες είναι οι αποκαλύψεις του 2020 και κυρίως στο δεύτερο μισό του χρόνου που αποχαιρετάμε.

 Χρήστος Τζόλης: Γεννημένος στις 30/1/02 είναι το χρυσό αγόρι του ΠΑΟΚ. Έκανε την εμφάνισή του πέρσι στα πλέι οφ, σκόραρε με τον ΟΦΗ το πρώτο του γκολ, αλλά στο δεύτερο μισό κλέβει την παράσταση. Πριν κλείσει τα 19 του χρόνια βασικό στέλεχος του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής. Μετράει από το καλοκαίρι κι έπειτα 21 ματς, 8 γκολ, 5 ασίστ. Τα 5 τέρματα από τα 8 τα πέτυχε στην Ευρώπη!

Ένας ακόμα παίκτης του ΠΑΟΚ, που γεννήθηκε μετά το μιλένιουμ, ο Γιάννης Μιχαηλίδης (18/2/00) έχει 14 παιχνίδια φέτος, ενώ κι αυτός εμφανίστηκε στο πρώτο μισό του 2020 και είναι επίσης διεθνής.

Βασίλης Ζαγαρίτης: Γεννημένος στις 4/5/01 ο αριστερός μπακ του τριφυλλιού» έπαιξε κυρίως στα πλέι οφ της σεζόν που πέρασε. Έκανε ντεμπούτο το 2019, αλλά το 2020 μπήκε στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού. Στο τρέχων πρωτάθλημα έχει 10 ματς και 1 ασίστ. Τα 9 από τα 10 παιχνίδια είναι 90λεπτα. Πέρσι είχε 8 ματς, τα 6 στα πλέι οφ. Το ερώτημα φυσικά είναι αν θα ανανεώσει.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος έκανε ντεμπούτο επίσης το 2019, ουσιαστικά κι αυτός το 2020 ανέβηκε. Αγωνίστηκε πέρσι 11 φορές (επτά στα πλέι οφ) κι από το καλοκαίρι κι έπειτα έχει 10 συμμετοχές (6 βασικός).

Θεοδόσης Μαχαίρας: Γεννημένος στις 9/5/00, ο Δωδεκανήσιος εξτρέμ έχει 10 ματς 1 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα που τρέχει. Οι 6 συμμετοχές του είναι στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 4 βασικός. Εμφανίστηκε στα πλέι οφ και συνολικά με Ένωση έχει 13 αγώνες.

Μάριος Βρουσάι: Γεννημένος στις 2/7/98, είναι ο πιο μεγάλος από τα ελληνόπουλα που έχουν ξεχωρίσει στους συλλόγους που κάνουν πρωταθλητισμό. Έχει κερδίσει την εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς και μετράει την τρέχουσα σεζόν 6 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ. Το μοναδικό του γκολ ήταν στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν εμφανίστηκε φυσικά το 2020. Αλλά φέτος κάνει το άλμα για την καθιέρωση. Συνολικά στον Ολυμπιακό έχει 18 ματς, 3 γκολ, 2 ασίστ.

Σίλβα: Ο Άρης δεν έχει κάποιο ελληνόπουλο να ξεχωρίζει. Αν στην πορεία, μετά τα όσα έχουν γίνει, διακριθεί ο 22χρονος πλέον Σιαμπάνης αλλάζει το πρόγραμμα. Στις αποκαλύψεις των «κιτρινόμαυρων» είναι δύο ξένοι. Ο Αυστραλός Τζέιμς Τζέγκο, ο οποίος όμως είναι 28 ετών (12/2/92), έχει 11 ματς και 1 ασίστ.

Ο Σαντέ Σίλβα είναι ασφαλώς νεότερος και ποιοτικός παίκτης. Γεννήθηκε στις 16/3/97 ο Πορτογάλος εξτρέμ, αλλά είναι δανεικός. Έχει 1 γκολ και 2 ασίστ σε 7 αγώνες.

Αμπντούλ Ραχμάν Ουές: Κατάγεται από τη Συρία, αλλά είναι ουσιαστικά Έλληνας και διεθνής με την Ελπίδων. Δεν είναι πιτσιρίκι πλέον, αφού γεννήθηκε στις 14/6/98. Παίζει, ωστόσο, πρώτη φορά στη Super League και με τον ΟΦΗ μετράει 13 αγώνες. Στους 12 ήταν βασικός και όλοι ήταν 90λεπτα.

Ο Απόστολος Διαμαντής (20/5/00) δεν καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ έχει κι έναν δανεισμό στον Βόλο. Στον ΟΦΗ έχει γίνει βασικός με 11 συμμετοχές.

Δημήτρης Πινακάς: Γεννημένος την 1/9/01. Ο επιθετικός της ΑΕΛ εμφανίστηκε το 2019, όμως κι αυτός καθιερώθηκε το 2020. Στο πρωτάθλημα που τρέχει έχει 11 ματς (στα 7 βασικός) και 5 γκολ. Από τα 8 της ομάδας του. Αν δεν υπήρχε κι αυτός… Τα δύο από τα πέντε γκολ τα σημείωσε κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Τάσος Δουβίκας: Γεννήθηκε στις 2/8/99. Έχει παίξει στη Super League τρία χρόνια με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο, αποκαλύπτεται φέτος το ταλέντο του και ήδη ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός τον έχουν στην λίστα. Ο Βόλος τον εμπιστεύτηκε κι έχει 13 ματς, όλα βασικός, τα 9 είναι 90λεπτα. Μετράει 5 γκολ και 2 ασίστ. Ένα περισσότερο τέρμα από τα 4 συνολικά που πέτυχε στην Τρίπολη τα τρία προηγούμενα χρόνια! 

Γιώργος Λιάβας: Ο Παναιτωλικός έχει τρία ελληνόπουλα στο βασικό σχήμα. Η ομάδα συνολικά δεν πηγαίνει καλά, όμως, στηρίζει τα ταλέντα της. Τα δύο, άλλωστε, δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενα. Ο 19χρονος Λιάβας (γεννημένος στις 12/2/01) έχει 13 παιχνίδια συνολικά στο πρωτάθλημα που τρέχει και συνολικά 56 με τον Παναιτωλικό!

Ο στόπερ Απόστολος Κωνσταντόπουλος, γεννημένος στις 2/8/02, εμφανίστηκε το 2020. Στο πρωτάθλημα που τρέχει έχει 12 ματς βασικός, τα 11 είναι 90λεπτα.

Ο Άγγελος Τσιγγάρας επίσης είναι… παλιός. Γεννήθηκε στις 24/7/99 και φέτος έχει 13 ματς, στα 8 ήταν βασικός.

Απόλλων Σμύρνης: Η ομάδα της Ριζούπολης στηρίζεται σε έμπειρους παίκτες. Δεν μπορεί κάποιος να θεωρηθεί αποκάλυψη. Ενδεχομένως έκπληξη να είναι η εικόνα του Νίκου Ιωαννίδη. Γεννημένος στις 26/4/94. Έπαιξε ένα ματς στον Ολυμπιακό, περιηγήθηκε σε Ουγγαρία, Πορτογαλία, γύρισε στη Δόξα Δράμας και στο πρωτάθλημα που διανύουμε έχει 12 ματς, 2 γκολ, 1 ασίστ.

Αστέρας Τρίπολης: Μία ακόμα ομάδα που δεν έχει πλέον ελληνόπουλο και στηρίζεται σε Ισπανούς και Λατινοαμερικάνους, ως επί το πλείστον. Από τα ελληνόπουλα, αξιόλογη δεύτερο μισό έχουν ο Γιάννης Κώτσιρας και ο Χρήστος Τασουλής. Ο πρώτος όμως είναι 28 ετών ( 16/12/92). Έχει 11 ματς και 2 ασίστ.

Ο 29χρονος Τασουλής (3/5/91) έχει 10 ματς και 7 επτά ήταν βασικός. Σταθερή αξία στην ομάδα φυσικά ο Μπαράλες.

ΠΑΣ Γιάννινα: Επίσης δεν υπάρχει κάποιος μικρός που να ξεχωρίζει. Αποκάλυψη μπορεί να θεωρηθεί ο 26χρονος (20/7/94) πλέον Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο οποίος καθιερώνεται στη Super League κι έχει 13 συμμετοχές.

Ο 29χρονος (30/9/91) είναι μία αποκάλυψη. Διότι είχε παίξει δύο ματς στην πρώτη κατηγορία. Στην Καβάλα τη σεζόν 2010-11, όπου μέτρησε συνολικά 48 λεπτά. Πρώτη φορά από τότε παίζει στη μεγάλη κατηγορία κι έχει 11 ματς (στα 9 βασικός) και 4 γκολ!

Ένα πίσω από τον Γιώργος Παμλίδης, ο οποίος έχει και δύο ασίστ. Ούτε αυτός είναι… χθεσινός στη μεγάλη κατηγορία, αφού έχει παίξει ξανά με τους Ηπειρώτες την περίοδο 2018-19, αλλά και παλιότερα με Εργοτέλη, Κέρκυρα.

Ατρόμητος: Έλληνες διαθέτει, κάποιον νεαρό που να ξεχώρισε δεν έχει. Ο Κώστας Κωτσόπουλος, γεννημένος στις 17/2/97 με 10 ματς κι 1 γκολ προσπαθεί να καθιερωθεί. Πρώτος σκόρερ με 5 γκολ ο 33χρονος Μανούσος.

Λαμία: Φυσικά και δεν υπάρχει παίκτης που να έχει ξεχωρίσει στην ουραγό της βαθμολογίας.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss